Секрети здоров'я: П'ять причин, чому потрібно частіше їсти персики

Персик - дуже смачний і соковитий фрукт, його важливість для здоров'я буквально неоціненна.

Лікарі наполягають - цей літній фрукт обов'язково потрібно вживати в їжу, оскільки він володіє відразу п'ятьма цілющими властивостями, які не можна ігнорувати. Фахівці перерахували корисні властивості, передають Патріоти України.

Властивість перша: в персиках багато вітаміну А. Саме тому персики дуже корисні для шкіри і гарного зору (не дарма ж кажуть - шкіра ніжна, як персик). Крім того, персики зміцнюють стінки кишечника і захищають організм від шкідливих бактерій.
Властивість друга: фрукт багатий на вітамін С. Якщо вам приїлися цитрусові, їх можна легко замінити персиками, якщо вони приїлися або ж протипоказані через проблеми зі шлунком. В одному персику середніх розмірів міститься близько 10 міліграмів цього вітаміну. Завдяки антиоксидантам, якими він також багатий, можна зміцнити імунітет.
Властивість третя: в персику є калій. Персик містить близько дев'яти міліграмів калію. Цей елемент дуже і корисний для організму людини. Калій нормалізує рівень цукру в крові і тиск, а також контролює баланс рідини в організмі.
Властивість четверта: В одному фрукті присутній приблизно дев'ять міліграмів кальцію. Він дуже важливий, так як зміцнює зуби і кістки.
Властивість п'ята: Персики забезпечать організм великою порцією клітковини, яка корисна для травлення. До речі, потрібно їсти тільки цілісний плід, сік не підійде, так як в ньому практично немає потрібних харчових волокон.

Рецепт підходить і для яловичини, і для свинини: Як приготувати дуже ніжне м’ясо лінивим способом

неділя, 5 травень 2024, 17:09

Публікуємо сьогодні гарантований спосіб приготувати ніжне м’ясо, причому цей спосіб приготування підходить і для яловичини, і для свинини, передають Патріоти України. Рецепт хоч і лінивий, але нешвидкий. Ставите м’ясо на плиту або в духовку і забуваєте...

Лише спробуйте! Як приготувати ароматний та смачний картопляний хліб

неділя, 5 травень 2024, 12:09

Хліб з картоплі - поживно та смачно. Цей рецепт може стати ще одним цінним надбанням у вашій кулінарній книзі. Зробіть собі і близьким приємне - спечіть картопляний хліб, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:. ...