Сезон хвороб все ближче! ТОП-3 продукти, що допоможуть полегшити кашель

Такі захворювання, як кашель і застуда, можуть негативно позначитися на нашому організмі, тому, щоб допомогти зменшити біль у горлі, можна використати прості природні засоби, передають Патріоти України.

Кашель — це природна реакція організму, яка очищає горло від слизу або сторонніх подразників. Кашель може бути гострим і хронічним. Гострий кашель триває менш як три тижні, а хронічний – понад вісім тижнів.

Вживання правильної їжі не тільки підтримує природний процес одужання організму, але також допомагає зміцнити нашу імунну систему, забезпечуючи більш швидке та ефективне відновлення. На сторінці ElevateMindHQ розповіли про три продукти, що можуть полегшити ваш кашель і заспокоїти хворе горло.

Мед

Мед — відомий засіб для заспокоєння кашлю. Його антибактеріальні та антимікробні властивості можуть допомогти побороти інфекцію, а його в’язкість може покрити та заспокоїти роздратоване горло. З'їжте ложку меду перед сном, щоб зменшити нічний кашель, або додайте мед до теплого трав'яного чаю чи молока.

Імбир

Імбир може полегшити сухий або астматичний кашель, оскільки він має протизапальні властивості. Цей рослинний засіб містить кілька сполук, які надають йому протизапальних та заспокійливих властивостей.

Ви відчуваєте нудоту, коли кашель застряг у горлі. Чашка свіжого чаю з імбиром — це саме те, що вам необхідно, коли ви застуджені. Він заспокоює біль у горлі, а також знімає закладеність горла. Імбир, відомий своєю дією проти нудоти, також має антиоксидантну, протимікробну та протиракову дію. Візьміть шматочок імбиру і тримайте його в роті, якщо відчуєте потребу блювати.

Ментолова м’ята

М’ятний чай відомий своїми заспокійливими властивостями та може допомогти зменшити кашльовий рефлекс. Тепло чаю також може стимулювати вироблення слини, ще більше зменшуючи сухість і подразнення горла.

Ментол — це екстракт м'яти перцевої. Під час вдихання він створює відчуття прохолоди, яке може заспокоїти або знеболити горло. Використання олії з перцевої м’яти може допомогти розслабити м’язи трахеї, відомі як бронхіальні м’язи.

Природні засоби, такі як мед, імбир і гарячі рідини, можуть допомогти в лікуванні. Але працюють вони не завжди й фактично кожен з них є алергеном, тож перед вживанням краще проконсультуватися з лікарем.

Додайте всього одну спецію! Як правильно пити воду, щоб схуднути

неділя, 8 вересень 2024, 8:11

Дієтологи кажуть, щоб досягти бажаного результату, потрібно всього лише додавати у воду одну ложку певної спеції. За тиждень вам вдасться скинути до 3 кг, передають Патріоти України. Йдеться про таку популярну й відому приправу, як кориця. Як встановил...

Вчені відкрили таємницю: Скільки людині потрібно часу, щоб закохатися

неділя, 8 вересень 2024, 7:52

Закоханість - найпрекрасніше почуття у світі. Водночас це дуже складне явище, яке потребує багатьох факторів. Буває так, що закоханість спалахує в одну мить, а буває й так, що це довгий шлях назустріч іншій людині, передають Патріоти України. Скільки ж...