Сезон комарів розпочато! Ось яку групу крові "полюбляють кровопивці"

В Україні сезон комарів розпочинається зазвичай наприкінці весни. На їхню активність впливає температура повітря та погода. Найбільш сприятлива температура для них - близько +25°C. Водночас якщо літо спекотне - комарі житимуть менше, передають Патріоти України.

А найбільш сприятливий час для активності комарів — період 20:00-22:00 та 04:00-06:00. Саме у цей час вологість і температура стають найбільш сприятливими для комах.

Розмноженню комарів сприяють наявність стоячої води, високої температури повітря та високої вологості. До таких джерел можуть належати дощові калюжі, водойми навколо будинку та відкриті басейни, а також водозбірники, наприклад, відра або горщики для рослин.

Рання весна є оптимальним часом для початку профілактичних заходів проти комарів, оскільки це час, коли вони починають активно розмножуватися.

Усунення стоячої води і обробка потенційних місць розмноження інсектицидами, може значно зменшити чисельність комарів упродовж усього сезону. Те, чи станете ви жертвою "комарів", визначить ваша група крові.

Групі вчених вдалося з'ясувати, чому відбувається саме так. За їхніми словами, вони обирають найпопулярнішу у світі групу крові - першу, а після неї - другу.

Однак привернути увагу комах можуть і ті, у кого підвищена температура тіла через недавню фізичну активність, хворобу або вагітність. Магнітом для комарів може стати навіть одяг, серед них - чорний, темно-синій або червоний одяг. А ще одне дослідження показало, що комарів приваблюють люди, які пили пиво.

Ідеальний рецепт! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 16 травень 2024, 9:12

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щоб швидкий маринад устиг при...

Це така смакота! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 16 травень 2024, 8:50

Деруни – національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися від традиційних дерунів, спр...