Сезон комарів розпочато! Ось яку групу крові "полюбляють кровопивці"

В Україні сезон комарів розпочинається зазвичай наприкінці весни. На їхню активність впливає температура повітря та погода. Найбільш сприятлива температура для них - близько +25°C. Водночас якщо літо спекотне - комарі житимуть менше, передають Патріоти України.

А найбільш сприятливий час для активності комарів — період 20:00-22:00 та 04:00-06:00. Саме у цей час вологість і температура стають найбільш сприятливими для комах.

Розмноженню комарів сприяють наявність стоячої води, високої температури повітря та високої вологості. До таких джерел можуть належати дощові калюжі, водойми навколо будинку та відкриті басейни, а також водозбірники, наприклад, відра або горщики для рослин.

Рання весна є оптимальним часом для початку профілактичних заходів проти комарів, оскільки це час, коли вони починають активно розмножуватися.

Усунення стоячої води і обробка потенційних місць розмноження інсектицидами, може значно зменшити чисельність комарів упродовж усього сезону. Те, чи станете ви жертвою "комарів", визначить ваша група крові.

Групі вчених вдалося з'ясувати, чому відбувається саме так. За їхніми словами, вони обирають найпопулярнішу у світі групу крові - першу, а після неї - другу.

Однак привернути увагу комах можуть і ті, у кого підвищена температура тіла через недавню фізичну активність, хворобу або вагітність. Магнітом для комарів може стати навіть одяг, серед них - чорний, темно-синій або червоний одяг. А ще одне дослідження показало, що комарів приваблюють люди, які пили пиво.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...