Сезон комарів розпочато! Ось яку групу крові "полюбляють кровопивці"

В Україні сезон комарів розпочинається зазвичай наприкінці весни. На їхню активність впливає температура повітря та погода. Найбільш сприятлива температура для них - близько +25°C. Водночас якщо літо спекотне - комарі житимуть менше, передають Патріоти України.

А найбільш сприятливий час для активності комарів — період 20:00-22:00 та 04:00-06:00. Саме у цей час вологість і температура стають найбільш сприятливими для комах.

Розмноженню комарів сприяють наявність стоячої води, високої температури повітря та високої вологості. До таких джерел можуть належати дощові калюжі, водойми навколо будинку та відкриті басейни, а також водозбірники, наприклад, відра або горщики для рослин.

Рання весна є оптимальним часом для початку профілактичних заходів проти комарів, оскільки це час, коли вони починають активно розмножуватися.

Усунення стоячої води і обробка потенційних місць розмноження інсектицидами, може значно зменшити чисельність комарів упродовж усього сезону. Те, чи станете ви жертвою "комарів", визначить ваша група крові.

Групі вчених вдалося з'ясувати, чому відбувається саме так. За їхніми словами, вони обирають найпопулярнішу у світі групу крові - першу, а після неї - другу.

Однак привернути увагу комах можуть і ті, у кого підвищена температура тіла через недавню фізичну активність, хворобу або вагітність. Магнітом для комарів може стати навіть одяг, серед них - чорний, темно-синій або червоний одяг. А ще одне дослідження показало, що комарів приваблюють люди, які пили пиво.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...