Сезон у розпалі: Вчені назвали популярну ягоду, яка може врятувати здоровʼя ваших очей

Згідно з дослідженням, опублікованому в журналі Харчування та функції, пенсіонери, які їли півтори чашки винограду на день протягом чотирьох місяців, покращували здоров’я очей, передають Патріоти України.

«Наше дослідження вперше показало, що споживання винограду благотворно впливає на здоров’я очей у людей», — сказав автор дослідження д-р Чон Юн Кім.

Наука показала, що люди похилого віку мають вищий ризик захворювань очей і проблем із зором. Дослідники кажуть, що одним із ключових факторів захворювання очей є шкідливі сполуки, які утворюються, коли білок або жир поєднуються з цукром у крові.

У дослідженні вивчали вплив регулярного вживання фруктів на накопичення макулярного пігменту разом з іншими біомаркерами.

«Наше дослідження вперше показало, що споживання винограду благотворно впливає на здоров’я очей у людей», — сказав автор дослідження д-р Чон Юн Кім.

Наука показала, що люди похилого віку мають вищий ризик захворювань очей і проблем із зором. Дослідники кажуть, що одним із ключових факторів захворювання очей є шкідливі сполуки, які утворюються, коли білок або жир поєднуються з цукром у крові.

У дослідженні вивчали вплив регулярного вживання фруктів на накопичення макулярного пігменту разом з іншими біомаркерами.

Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Віддаєте забагато! ТОП-2 сигнали, що ви втрачаєте себе в стосунках

неділя, 19 жовтень 2025, 19:05

Готові пожертвувати своїми потребами заради визнання та любові партнера? Якщо ви помічаєте, що стосунки призводять до вигорання і порушення життєвого балансу, час зупинитися. Є два сигнали, які повинні вас насторожити, передають Патріоти України. Відно...

Це може здивувати! Названо вітамін, який підвищує ризик серцево-судинних захворювань

неділя, 19 жовтень 2025, 18:45

Вітамін B3 життєво необхідний для нормального функціонування організму. Він бере участь у метаболізмі, підтримує роботу ферментів та нервову систему. Організм може синтезувати ніацин самостійно, але його додаткове надходження з їжею необхідне для доста...