Шалено смачний рецепт голландських млинців - під час випічки буквально "вибухають" без соди, дріжджів і розпушувача

Dutch baby (голландська крихта) - млинець, який запікається в духовці та під час випічки буквально "вибухає", передають Патріоти України.

Їх можна зробити солодкими або солоними. Солодкі традиційно поливають лимонним соком і посипають цукровою пудрою. Шалено смачне блюдо з доступних інгредієнтів. Млинець виходить дуже ніжним, з хрусткою скоринкою зовні. Спробуйте приготувати, і ви точно здивуйте свою родину!

Інгредієнти

  • Яйце — 3 шт.
  • Борошно — 4 ст. л. з гіркою
  • Сіль — 1 щіпка
  • Ванільний цукор — 10 грамів
  • Цукор — 1 ст. л. ложка
  • Молоко — 180 грамів
  • Вершкове масло — 10 грамів
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.

Приготування

1. Тісто для млинчика робиться дуже швидко, тому відразу ж потрібно прогріти духовку разом з формою, в якій буде випікатися млинець, до 220 градусів. У мене форма товстостінна чавунна. Всі інгредієнти повинні обов'язково бути кімнатної температури.

2. Яйця змішати віночком з цукром, ванільним цукром, сіллю і борошном, щоб не було грудочок.

3. Влити молоко кімнатної температури (або трохи тепле), перемішати.

4. У розігріту форму покласти шматочок вершкового масла, змастити стінки й дно посуду. Вилити тісто для млинчика і поставити запікатися на 20 хвилин.

5. Готовий млинець відразу змастити вершковим маслом, полити соком лимона і посипати цукровою пудрою. Подавати гарячим.

Дуже смачно! Приємного апетиту!

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...