Шашлик буде безнадійно зіпсований: Що не можна робити з м’ясом

Ароматний та соковитий шашлик - традиційна страва для пікніка. Приготування її - справа серйозна та відповідальна, передають Патріоти України.

Для приготування ідеального шашлику важлива кожна дрібниця. Як не зіпсувати відпочинок пересушеним м’ясом та овочами, що підгоріли, розповідає "РБК-Україна".

Часті помилки у приготуванні шашлику

Різна кислота в маринаді (оцет, лимон, ананас, ківі) погано впливає на м’ясо, а для якісного молодого м’яса вони взагалі не потрібні. Краще додати кілька крапель бальзамічного оцту для пікантності.

Маринад потрібний для додаткової соковитості, а не для того, щоб забити смак м’яса. Тому не додавайте в маринад все, що давно лежить у холодильнику. Можна використовувати свіжі трави, цибулю, часник.

Не соліть м’ясо відразу. Це сприятиме витягу з нього вологи та в результаті навіть найкраще м’ясо буде сухим. Найправильніше додати сіль безпосередньо перед запіканням.

Не міксуйте овочі з м’ясом. Вони мають різний час приготування, тому гарнір просто згорить. Краще смажити овочі на окремому шампурі та зняти їх раніше.

А от поливати м’ясо маринадом чи ні – особиста справа кожного. Можна просто змішати маринад із червоним вином і злегка збризкати за п’ять хвилин до готовності.

Народні прикмети на 16 вересня. Що цього дня в давнину робили українці, щоб убезпечити себе здоров'ям та грошима

вівторок, 16 вересень 2025, 7:10

16 вересня за новим церковним календарем (29 вересня за старим) - день пам'яті великомучениці Євфимії Всехвальної.У народі 16 вересня - свято Юхима, Людмилин день, Юхима Пташина кістка. За старим календарним стилем - день пам'яті мучениці Василиси Ніко...

Вона знає собі ціну: ТОП-5 звичок, які роблять жінку магнітом для інших

вівторок, 16 вересень 2025, 5:40

Дослідження показують: упевненість у собі - одне з найпривабливіших якостей у стосунках. Саме воно притягує людей, зачаровує індивідуальністю та залишає після себе незабутнє враження, передають Патріоти України. Але впевненість — це не вроджений дар, а...