Ароматний та соковитий шашлик - традиційна страва для пікніка. Приготування її - справа серйозна та відповідальна, передають Патріоти України.
Для приготування ідеального шашлику важлива кожна дрібниця. Як не зіпсувати відпочинок пересушеним м’ясом та овочами, що підгоріли, розповідає "РБК-Україна".
Різна кислота в маринаді (оцет, лимон, ананас, ківі) погано впливає на м’ясо, а для якісного молодого м’яса вони взагалі не потрібні. Краще додати кілька крапель бальзамічного оцту для пікантності.
Маринад потрібний для додаткової соковитості, а не для того, щоб забити смак м’яса. Тому не додавайте в маринад все, що давно лежить у холодильнику. Можна використовувати свіжі трави, цибулю, часник.
Не соліть м’ясо відразу. Це сприятиме витягу з нього вологи та в результаті навіть найкраще м’ясо буде сухим. Найправильніше додати сіль безпосередньо перед запіканням.
Не міксуйте овочі з м’ясом. Вони мають різний час приготування, тому гарнір просто згорить. Краще смажити овочі на окремому шампурі та зняти їх раніше.
А от поливати м’ясо маринадом чи ні – особиста справа кожного. Можна просто змішати маринад із червоним вином і злегка збризкати за п’ять хвилин до готовності.
Підживлення розсади на весні є важливим кроком для забезпечення здорового росту рослин і отримання багатого врожаю. Ось кілька порад, як правильно підживити розсаду, передають Патріоти України. Підживлення розсади на весні – це баланс між забезпеченням...
Нове дослідження, проведене Університетською клінікою Тюбінгена спільно з Німецьким центром досліджень діабету (DZD) та Інститутом імені Гельмгольца в Мюнхені, проливає світло на роль мозку в розвитку ожиріння, передають Патріоти України. Вчені встанов...