Шашлик стане отрутою! ТОП-3 популярні продукти, в яких не можна маринувати м'ясо

Для багатьох стане новиною, що шашлик не можна маринувати в оцті, кефірі та майонезі. Стало відомо, чому це погана ідея, передають Патріоти України.

З приходом тепла все частіше люди стали виходити зі своїх теплих будинків, щоб поніжитися у дворі та посмажити шашлик. Хто ж відмовиться від добре просмаженого шматка м'яса з ароматом димка. Ах, аж потекли слинки. Але улюблена весняна і літня страва може перетворитися в отруту, якщо її неправильно приготувати.

У чому не можна маринувати м'ясо на шашлику?

За словами досвідчених кулінарів, оцет, майонез і кефір здатні зробити з ніжного м'яса, щось тягуче і не пережовуване, та ще й отруйне для організму.

  • М'ясо, мариноване в майонезі, це сильний удар по печінці та підшлунковій. Така жирна страва негативно вплине на здоров'я і може не тільки додати пару зайвих сантиметрів у фігурі, але й забезпечити на все життя панкреатитом.
  • Експерти запевняють, що маринувати м'ясо в оцті безглуздо та ще й шкідливо для організму, який погано справляється з кислотами. Оцет не зробить м'ясо м'якшим, він ніяк не вплине на його щільність, а лише зіпсує смак - особливо якщо додати занадто багато. Найкраще за основу брати не оцет, а лимон.
  • М'ясо на кефірі, щоправда, виходить смачним. Але багато хто буде не рад почути, що вчені дійшли висновку, що маринований у кефірі шашлик не є корисним. Справа в тому, що така комбінація не дає організму засвоювати білок та залізо.

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...