Ще наші предки готували! Клопотенко дав рецепт кручеників з салом і часником - ви будете в захваті

Крученики - традиційна українська страва. Простий рецепт її приготування представив кулінар Євген Клопотенко. Він опублікував його на своєму сайті, передають Патріоти України.

"Наші предки готували м'ясні крученики дуже рідко і по великих святах в проміжках між постами. Зараз же крученики можуть бути як святковою стравою, так і щоденною. Втім, як і товчанка. Мій рецепт кручеників з начинкою з сала і часнику. По секрету скажу, таку начинку цілком можна використовувати у якості намазки на хліб або заправки в борщ або суп", - описав рецепт Євген.

Інгредієнт

Покроковий рецепт приготування

Візьміть 250 г свинячої вирізки, помийте, обсушіть паперовим рушником і розріжте на порційні шматочки. Кожен шматочок накрийте харчовою плівкою і відбийте, а після натріть сіллю і перцем на смак. Якщо немає харчової плівки - візьміть звичайний пакет і відбийте. Візьміть 100 г сала, наріжте на невеликі шматочки і перекладіть в чашу блендера, додавши 1 зубчик часнику і 10-12 гілочок кропу. Великі гілки з кропу попередньо приберіть. Також додайте щіпку чебрецю. Всі інгредієнти перебийте до однорідної маси. Не використовуйте сало з м'ясними прожилками.

Візьміть відбивну з м'яса, посередині викладайте ковбаску з сала і зелені і акуратно загортайте, зафіксуйте зубочистками.

Приготуйте паніровку: миска з борошном, миска зі збитим яйцем і миска з манною крупою. Спочатку крученики необхідно обваляти в борошні, потім опустити в яйце і запанірувати в манній крупі. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Розігрійте сковороду з 2-3 ст. л. соняшникової олії і обсмажуйте крученики до золотистої скоринки з усіх боків.

Деко застеліть пергаментним папером і перекладіть крученики зі сковороди на деко. Поставте запікатися при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Клопотенко дав рецепт кручеників з салом і часником: ще наші предки готувалиКрученики від Євгена Клопотенка (фото:

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Перевірте себе! Цей тест покаже, які стосунки вам потрібні насправді

неділя, 19 січень 2025, 5:40

Психологи кажуть, що далеко не завжди люди перебувають саме в тих стосунках, у яких їм хотілося б бути. Зрозуміло, що всі бажають "любові та щастя", але як досягти цього? УНІАН пропонує психологічний тест на характер за картинками, щоб зрозуміти, що ва...