Ще наші предки готували! Клопотенко дав рецепт кручеників з салом і часником - ви будете в захваті

Крученики - традиційна українська страва. Простий рецепт її приготування представив кулінар Євген Клопотенко. Він опублікував його на своєму сайті, передають Патріоти України.

"Наші предки готували м'ясні крученики дуже рідко і по великих святах в проміжках між постами. Зараз же крученики можуть бути як святковою стравою, так і щоденною. Втім, як і товчанка. Мій рецепт кручеників з начинкою з сала і часнику. По секрету скажу, таку начинку цілком можна використовувати у якості намазки на хліб або заправки в борщ або суп", - описав рецепт Євген.

Інгредієнт

Покроковий рецепт приготування

Візьміть 250 г свинячої вирізки, помийте, обсушіть паперовим рушником і розріжте на порційні шматочки. Кожен шматочок накрийте харчовою плівкою і відбийте, а після натріть сіллю і перцем на смак. Якщо немає харчової плівки - візьміть звичайний пакет і відбийте. Візьміть 100 г сала, наріжте на невеликі шматочки і перекладіть в чашу блендера, додавши 1 зубчик часнику і 10-12 гілочок кропу. Великі гілки з кропу попередньо приберіть. Також додайте щіпку чебрецю. Всі інгредієнти перебийте до однорідної маси. Не використовуйте сало з м'ясними прожилками.

Візьміть відбивну з м'яса, посередині викладайте ковбаску з сала і зелені і акуратно загортайте, зафіксуйте зубочистками.

Приготуйте паніровку: миска з борошном, миска зі збитим яйцем і миска з манною крупою. Спочатку крученики необхідно обваляти в борошні, потім опустити в яйце і запанірувати в манній крупі. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Розігрійте сковороду з 2-3 ст. л. соняшникової олії і обсмажуйте крученики до золотистої скоринки з усіх боків.

Деко застеліть пергаментним папером і перекладіть крученики зі сковороди на деко. Поставте запікатися при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Клопотенко дав рецепт кручеників з салом і часником: ще наші предки готувалиКрученики від Євгена Клопотенка (фото:

Це така смакота! Як приготувати вечерю, яку дитина 100% з’їсть

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:12

Діти люблять фантазувати і ніколи не відмовляться від того, щоб і дорослі увімкнули режим дитячої уяви. Спробуйте приготувати звичайні спагеті з сардельками таким способом і ваші діти будуть у захваті, передають Патріоти України. Приготуйте восьминіжок...

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...