Що буде, якщо їсти гірчицю кожен день? Ви здивуєтеся, що з вами трапиться

Зернова гірчиця - дуже корисний продукт. Якщо вживати ложечку в день - це допоможе помітно знизити рівень холестерину в крові. Про це пише видання Express, передають Патріоти України,

Гірчиця знижує рівень холестерину

Компанія Tracklements спільно з вченими з Університету Кардіффа провела дослідження, в результаті якого з'ясувалося, що вживання 10 грамів гірчиці із зерен (це приблизно чайна ложка) знижує холестерин в крові.

Всього за три місяці у 86% випробовуваних учасників стало спостерігатися істотне зниження рівня холестерину. У 64% учасників знизився рівень холестерину, в середньому на 10%.

"Це вказує на багатообіцяючу тенденцію до зниження рівня холестерину у людей з високим ризиком розвитку серцевих захворювань, інсультів і судинної деменції", - повідомляють вчені.

Результати експерименту передадуть на розгляд Європейської федерації харчової науки і технологій (European Federation of Food Science and Technology).

Чим ще корисна гірчиця

Також зернова гірчиця дуже корисна діабетикам і людям, які знаходяться в переддіабетичному стані. Якщо їсти її кожен день, вона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові. У дослідженні рекомендують вживати її в якості добавки до їжі, приправи під час приготування страв або як заправку.

Для довідки

Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор і калій. Крім того, вони містять фолієву кислоту і вітамін А. листя гірчиці є джерелом необхідних мінералів, включаючи калій, кальцій, фосфор, магнію, а також клітковини і вітамінів А, К і С.

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...