Що буде, якщо їсти гірчицю кожен день? Ви здивуєтеся, що з вами трапиться

Зернова гірчиця - дуже корисний продукт. Якщо вживати ложечку в день - це допоможе помітно знизити рівень холестерину в крові. Про це пише видання Express, передають Патріоти України,

Гірчиця знижує рівень холестерину

Компанія Tracklements спільно з вченими з Університету Кардіффа провела дослідження, в результаті якого з'ясувалося, що вживання 10 грамів гірчиці із зерен (це приблизно чайна ложка) знижує холестерин в крові.

Всього за три місяці у 86% випробовуваних учасників стало спостерігатися істотне зниження рівня холестерину. У 64% учасників знизився рівень холестерину, в середньому на 10%.

"Це вказує на багатообіцяючу тенденцію до зниження рівня холестерину у людей з високим ризиком розвитку серцевих захворювань, інсультів і судинної деменції", - повідомляють вчені.

Результати експерименту передадуть на розгляд Європейської федерації харчової науки і технологій (European Federation of Food Science and Technology).

Чим ще корисна гірчиця

Також зернова гірчиця дуже корисна діабетикам і людям, які знаходяться в переддіабетичному стані. Якщо їсти її кожен день, вона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові. У дослідженні рекомендують вживати її в якості добавки до їжі, приправи під час приготування страв або як заправку.

Для довідки

Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор і калій. Крім того, вони містять фолієву кислоту і вітамін А. листя гірчиці є джерелом необхідних мінералів, включаючи калій, кальцій, фосфор, магнію, а також клітковини і вітамінів А, К і С.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...