Чашка ароматного чаю-це цілий ритуал для багатьох українців. Деякі вважають за краще пити його по-англійськи - з молоком, або додають приємну кислинку лимона. А чай з медом і зовсім ставати універсальним народним ліками від застуд, передають Патріоти України.
Незважаючи на велику кількість добавок, які збагачують смак напою, мало хто відмовляє собі в задоволенні підсолодити напій цукром. Як впливає солодкий чай на організм, розібрався Главред.
Користь чаю неможливо переоцінити. У підбадьорливому напої міститься більше 300 корисних речовин, які благотворно впливають на роботу органів і систем. Він допомагає знизити тиск, зміцнити судини і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Однак все це за умови, що ви п'єте чай без цукру. Підсолоджений чай втрачає всі корисні властивості, може принести шкоду здоров'ю. Чим шкідливий чай з цукром?
Викликає небезпечне захворювання підшлункової залози
Вживання більше чотирьох чашок чаю з цукром може призвести до розвитку цукрового діабету. Якщо кількість цукру, який ви вживаєте щодня перевищує 50 грамів ( більше 10 чайних ложок), ризик розвитку діабету другого типу зростає.
Поглинає корисний вітамін
Підсолоджений чай може нашкодити і здоров'ю нервової системи. Без цукру напій є відмінним джерелом вітаміну В1, який забезпечує нормальну діяльність нервової і серцево-судинної систем. Цукор в організмі перешкоджає нормальному засвоєнню вітаміну.
Заважає боротися з проблемою ваги
Білий цукор ніяк не можна назвати елементом здорового харчування. Солодкий чай з трьома ложками цукру - це 60 додаткових калорій. Випиваючи п'ять чашок чаю в день можна непомітно набрати вагу. та більше 200 ккал І варто враховувати що ці калорії ви отримуєте тільки з, здавалося б, нешкідливого чаювання.
Православна церква України 23 січня за новим стилем вшановує єпископа Климента Анкірського і мучеників Агафангела, Самана і Павлина Милостивого. За старим стилем 23 січня вшановували пам'ять богослова Григорія, єпископа Ніського. . У це свято селяни ...
Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...