Що буде, якщо в тісто додати горілку - хитрощі досвідчених господинь

Досвідчені пекарі знають, що горілка - це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому, передають Патріоти України.

Для чого додавати горілку у тісто

  • Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур тісто насичується киснем, тому випічка стає пишнішою та смачнішою.
  • Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
  • Дріжджове тісто стає ще більш пишним, а бездріжджове - легшим.
  • Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Піроги та кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
  • Хрустка випічка, наприклад, хмиз, виходять ще хрусткішою.

Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках - горілку.

Як додавати горілку до тіста

В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.

В дріжджове тісто горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом перед засипанням борошна.

У бездріжджове тісто горілку влити при замішуванні та дати настоятися.

Психологічний тест: Виберіть верес і дізнайтеся правду про свій характер

субота, 13 вересень 2025, 11:15

Погляньте на три вереси й оберіть той, який найбільше привертає вашу увагу. Це не випадковість - ваш вибір може відкрити таємницю вашої особистості, передають Патріоти України. Ви — дуже чутлива й емпатійна людина. Вам довіряють навіть незнайомі, адже ...

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...