Що буде, якщо заварити чай вдруге? Про ці наслідки варто знати!

За словами дієтологів, заварювання чайного пакетика вдруге жодним чином не шкодить, однак і особливої користі в цьому не бачать.

Ба більше, у пакетику міститься дрібно порізаний лист. Чим він тонший, тим більше поживних речовин потрапить у воду під час заварювання. Тому за повторення процесу користі від чаю стає менше.

А якщо людина вже надто заощадлива і заварює пакетик втретє, то вона зіткнеться з повною відсутністю поживних речовин в напої. За словами експертів, лише перше заварювання допомагає отримати максимально корисний напій, особливо, якщо ви використовуєте пакетований чай.

Якщо ж мова йде про зелений чай, фахівці й зовсім радять не купувати його у пакетиках. Пояснюють вони це тим, що зелений чай вважається елітним, а тому таку категорію в пакетики виробники не кладуть. Зазвичай туди потрапляють продукти перероблення чайного листа, тобто дуже вже дрібні шматочки.

Не варто забувати і про те, що інколи повторне заварювання чаю у пакетиках може взагалі мати негативний вплив на здоров'я людини. Особливо, якщо між першим та другим заварюванням пройшло багато часу.

Справа в тому, що на поверхні напою може утворюватися плівка з окислених поліфенолів. Вони створюють оптимальні умови для розвитку плісняви і бактерій.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.