За словами дієтологів, заварювання чайного пакетика вдруге жодним чином не шкодить, однак і особливої користі в цьому не бачать.
Ба більше, у пакетику міститься дрібно порізаний лист. Чим він тонший, тим більше поживних речовин потрапить у воду під час заварювання. Тому за повторення процесу користі від чаю стає менше.
А якщо людина вже надто заощадлива і заварює пакетик втретє, то вона зіткнеться з повною відсутністю поживних речовин в напої. За словами експертів, лише перше заварювання допомагає отримати максимально корисний напій, особливо, якщо ви використовуєте пакетований чай.
Якщо ж мова йде про зелений чай, фахівці й зовсім радять не купувати його у пакетиках. Пояснюють вони це тим, що зелений чай вважається елітним, а тому таку категорію в пакетики виробники не кладуть. Зазвичай туди потрапляють продукти перероблення чайного листа, тобто дуже вже дрібні шматочки.
Не варто забувати і про те, що інколи повторне заварювання чаю у пакетиках може взагалі мати негативний вплив на здоров'я людини. Особливо, якщо між першим та другим заварюванням пройшло багато часу.
Справа в тому, що на поверхні напою може утворюватися плівка з окислених поліфенолів. Вони створюють оптимальні умови для розвитку плісняви і бактерій.
Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...
Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...