За словами дієтологів, заварювання чайного пакетика вдруге жодним чином не шкодить, однак і особливої користі в цьому не бачать.
Ба більше, у пакетику міститься дрібно порізаний лист. Чим він тонший, тим більше поживних речовин потрапить у воду під час заварювання. Тому за повторення процесу користі від чаю стає менше.
А якщо людина вже надто заощадлива і заварює пакетик втретє, то вона зіткнеться з повною відсутністю поживних речовин в напої. За словами експертів, лише перше заварювання допомагає отримати максимально корисний напій, особливо, якщо ви використовуєте пакетований чай.
Якщо ж мова йде про зелений чай, фахівці й зовсім радять не купувати його у пакетиках. Пояснюють вони це тим, що зелений чай вважається елітним, а тому таку категорію в пакетики виробники не кладуть. Зазвичай туди потрапляють продукти перероблення чайного листа, тобто дуже вже дрібні шматочки.
Не варто забувати і про те, що інколи повторне заварювання чаю у пакетиках може взагалі мати негативний вплив на здоров'я людини. Особливо, якщо між першим та другим заварюванням пройшло багато часу.
Справа в тому, що на поверхні напою може утворюватися плівка з окислених поліфенолів. Вони створюють оптимальні умови для розвитку плісняви і бактерій.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...