Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти яйця, - цікаві факти

Яйця - дуже корисний продукт для нашого здоров’я, особливо, якщо ви займаєтесь спортом і хочете тримати себе у формі.

Уявити своє життя без яєць можливо, але складно. Це інгредієнт багатьох страв, салатів та випічки. А також окрема страва, якою можна насититись, і часто ми їх їмо, навіть не замислюючись, чи є в них хоч якась користь. На сторінці Healthy To Me вийшло відео, присвячене користі яєць для нашого організму і тому, що буде, якщо їсти їх кожного дня.

Отже, на що в нашому організмі впливають яйця:

  • Ви збільшите м’язову масу тіла. Це одна з найбільш повноцінних амінокислот білкових продуктів, які ви можете знайти. Одне яйце забезпечує від 6 до 7 грамів білка.
  • Ви поліпшите здоров'я серцево-судинної системи. Дослідження показали, що вживання від трьох до п’яти яєць на день сприяє здоров'ю серця, оскільки їхній харчовий холестерин корисний для організму.
  • Ви схуднете. Високий вміст білка у яйцях підвищує ситість і зменшує бажання поїсти. Включивши яйця у свій раціон, вам стане легше контролювати власний апетит.
  • У вас покращиться зір. Яйця містять потужні антиоксиданти для ваших очей, такі як лютеїн і зеаксантин. Дослідження виявили, що регулярне споживання яєць підвищує рівень антиоксидантів у вашій крові та сприяє покращенню зору.
  • Покращиться робота мозку. Яйця багаті на поживні речовини для розвитку та функціонування мозку. Якщо з’їдати 3-5 яєць на день, ви покращите концентрацію та пам’ять.

Без сумніву, яйця – корисний продукт, але зауважимо, що білок можна їсти окремо від жовтка, адже саме жовток вважається алергеном для багатьох людей. Тому перед вживанням двох і більше яєць щодня варто перевіритись у лікаря на відсутність алергії.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...