Що додати до кави, щоб перестати їсти солодке і не втратити відчуття насолоди напоєм

Додайте до кави корицю

Для багатьох ранкова кава стала своєрідним ритуалом, який не проходить без дози солоденького. До того ж сам напій звикли заправляти цукром, сиропами та молоком, які теж не надто корисні для здоров'я.

Проте існує інгредієнт, який не лише вдало замінить шкідливі добавки та додасть напою потрібної родзинки, але й зменшить тягу до солодкого загалом. Яку неймовірну панацею пропонують дієтологи, розповідаємо у нашому матеріалі.

Як позбутись тяги до солодкого

Експерти з галузі охорони здоров'я рекомендують додавати у щоденну чашку кави корицю, яка спростить ваш шлях до схуднення та вбереже від небажаних калорій. Дієтологиня Тріста Бест запевняє, що кориця може пригнічувати апетит.

Ранкова чашка кави – це вже чудове рішення для схуднення, адже вона покращує обмін речовин та налаштовує на продуктивний день. Додавання ароматної спеції може доповнити цей позитивний мікс можливістю схуднути.

Кава природним чином пригнічує апетит, але є деякі інгредієнти, які ми можемо додати в каву, щоб допомогти ще краще це зробити,
– пояснює експертка зі схуднення.

Нагадаємо, що у складі кориці є багато калію, марганцю, заліза, міді, селену та цинку, вітамінів групи A, B1, B2, B9, C, E, K. Корисними властивостями потішить і антиоксидант поліфенол, який покращує рецептори інсуліну та знижує рівень цукру у крові. Задоволення від споживання кориці отримаєте не лише ви, а й всі системи організму. Адже спеція покращує загальний тонус, зміцнює імунітет, допоможе зосередитись, позитивно впливає на зорову пам'ять, має протизапальні і кровоспинні властивості.

Кориця може допомогти зменшити тягу та апетит, покращуючи відчуття ситості. Вона також допомагає стабілізувати рівень глюкози, що може запобігти високим і низьким рівням, які часто призводять до сильної тяги до солодкого та переїдання, – пояснює Бест.

Ароматна пряність також покращує роботу кишківника і усуває неприємні відчуття важкості у шлунку. Для схуднення рекомендують додавати корицю ще й у чай та інші страви, а всього 1 чайна ложка на добу може знизити глікемічний індекс їжі до 30%.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...