
Зробити смачну квашену капусту — це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити. Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салатом з оцтом. Хочемо поділитись із вами перевіреним рецептом, який незаслужено забули, передають Патріоти України.
Для приготування знадобляться:
Очищену морквину натріть на великій терці. З капусти зніміть верхнє листя та розріжте качан на декілька частин.Так зручніше буде шаткувати на терці або різати ножем.
Підготовлені капусту та моркву потрібно просто змішати, не обминаючи, як це роблять в звичайному рецепті. Отриману масу перекладіть в банку. Якщо потрібно, овочі можна можна укладати плотніше.
Для приготування розсолу в холодній воді треба розчинити сіль. Далі ним залийте утрамбовану в банці капусту. Кришкою закривати не потрібно, а лише прикрити відрізом марлі.
Банку поставте в глибоку миску та залиште на три доби при кімнатній температурі. Обов’язково 2-3 рази на день протикайте капусту до самого низу, щоб виходило повітря.
Через три доби розсіл треба злити до миски, додати в нього цукор і горілку. Всі інгредієнти мають бути добре розмішані. Підготовленим розсолом потрібно знов залити капусту.
Секрет полягає в тому, що горілка зупиняє процес бродіння, після чого банку можна поставити в холодне місце на зберігання.
Психологічний тест, який зараз активно поширюється в мережі, допоможе визначити, ким ви є насправді - реалістом, мрійником, активною людиною чи елегантним перфекціоністом. Все, що потрібно, - обрати одну з чотирьох ручок, передають Патріоти України. Та...
Постійна втома, забування деталей і складнощі з концентрацією - проблема, знайома багатьом. Вчені кажуть, що є один простий продукт, який допомагає мозку працювати ефективніше, передають Патріоти України. Що це за продукт? Дослідження підтверджують, щ...