Що додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими та м'якими - треба 2 простих інгредієнти

М'ясна страва, яку вміє готувати практично кожна господиня, котлети, основою яких може бути абсолютно різне м'ясо. Для більш дієтичного й легкого варіанта підійде філе, для ситнішого – свинина. Щоб котлети були соковитими, додайте у фарш овочі, передають Патріоти України.

Кулінарка Поліна поділиласяв Instagram рецептом смачних м'яких котлет із соусом із вершків, твердого сиру та кропу, які вийдуть дуже соковитими.
Інгредієнти:
  • фарш індички або курячий – 800 г
  • кабачок – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком

Для заливки:

  • вершки – 200 мл
  • сир твердий – 100 г
  • кріп

Спосіб приготування:

1. Всі овочі натріть на тертці, кабачок добре відіжміть і додайте у фарш. Туди додайте яйце, часник, перець, сіль і все добре перемішайте

2. Вологими руками сформуйте котлети.

3. Обсмажте їх на добре розігрітій сковороді з олією, з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистої скоринки.

4. Готові котлети перекладіть у форму для запікання та залийте соусом. Запікайте в духовці 30 хвилин при 180 °С

А ви це знали? Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

понеділок, 15 грудень 2025, 18:49

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...