Приготувати варення - це один зі способів зберегти сезонні ягоди та фрукти. І для того, щоб десерт добре зберігався, потрібно чітко дотримуватися рецепту та пропорцій, передають Патріоти України.
Нерідко буває так, що з часом десерт зацукрився або починає бродити. Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість про причини такого явища та як цього уникнути в майбутньому.
Серед можливих причин, чому варення зацукрилося або починає бродити, є:
Для того, щоб уникнути неприємних результатів, досвідчені господині рекомендують додати у варення лимонну кислоту. Додавати її потрібно за 5-10 хвилин до закінчення приготування десерту. На 1 кг ягід вистачить приблизно 1-2 г кислоти.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Ягоди потрібно очистити та помити. Перекласти у велику миску і почати поступово додавати цукор. Залишити у такому вигляді на 4-8 годин.
2. Коли цукор повністю розчиниться, поставити його на повільний вогонь. Періодично помішувати дерев'яною ложкою. У процесі варіння варення завжди з'являється багато піни, її необхідно обов'язково знімати.
3. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Перемішати.
4. Готове варення розлити у стерилізовані банки та закатати кришками.
Говард Такер, 102-річний невролог із США, не лише став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса як найстаріший практикуючий лікар, але й продовжує активно подавати заявки на роботу - навіть після закриття лікарні, де він працював, у 2022 році, передають Пат...
Психологічні тести допомагають краще зрозуміти себе. Перед вами - 5 зображень пір'їн. Оберіть одну інтуїтивно, не задумуючись довго. Ваш вибір підкаже, які цінності керують вами у повсякденному житті, передають Патріоти України. Ви — спокійна, гармоній...