
Приготувати варення - це один зі способів зберегти сезонні ягоди та фрукти. І для того, щоб десерт добре зберігався, потрібно чітко дотримуватися рецепту та пропорцій, передають Патріоти України.
Нерідко буває так, що з часом десерт зацукрився або починає бродити. Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість про причини такого явища та як цього уникнути в майбутньому.
Серед можливих причин, чому варення зацукрилося або починає бродити, є:
Для того, щоб уникнути неприємних результатів, досвідчені господині рекомендують додати у варення лимонну кислоту. Додавати її потрібно за 5-10 хвилин до закінчення приготування десерту. На 1 кг ягід вистачить приблизно 1-2 г кислоти.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Ягоди потрібно очистити та помити. Перекласти у велику миску і почати поступово додавати цукор. Залишити у такому вигляді на 4-8 годин.
2. Коли цукор повністю розчиниться, поставити його на повільний вогонь. Періодично помішувати дерев'яною ложкою. У процесі варіння варення завжди з'являється багато піни, її необхідно обов'язково знімати.
3. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Перемішати.
4. Готове варення розлити у стерилізовані банки та закатати кришками.
Хоча харчова сода та оцет є найчастіше рекомендованими методами видалення накипу з чайника, не всім подобається їхній інтенсивний запах і необхідність ретельного промивання. Однак є інший, не менш ефективний і повністю натуральний метод, який зробить в...
Вибір наповнювача безпосередньо впливає на якість сну. Одні матеріали перегрівають, інші викликають алергію, треті погано зберігають тепло, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно еталоном вважається натуральний пух. Він легкий, тепл...