Що додати у варення, щоб не забродило і не зацукрилось - всього один інгредієнт!

Приготувати варення - це один зі способів зберегти сезонні ягоди та фрукти. І для того, щоб десерт добре зберігався, потрібно чітко дотримуватися рецепту та пропорцій, передають Патріоти України.

Нерідко буває так, що з часом десерт зацукрився або починає бродити. Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість про причини такого явища та як цього уникнути в майбутньому.

Серед можливих причин, чому варення зацукрилося або починає бродити, є:

  • порушення технологій приготування;
  • додавання великої кількості цукру;
  • неправильне зберігання;
  • використання неякісних кришок.

Для того, щоб уникнути неприємних результатів, досвідчені господині рекомендують додати у варення лимонну кислоту. Додавати її потрібно за 5-10 хвилин до закінчення приготування десерту. На 1 кг ягід вистачить приблизно 1-2 г кислоти.

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 1,2 кг
  • лимонна кислота – 1-2 г

Спосіб приготування:

1. Ягоди потрібно очистити та помити. Перекласти у велику миску і почати поступово додавати цукор. Залишити у такому вигляді на 4-8 годин.

2. Коли цукор повністю розчиниться, поставити його на повільний вогонь. Періодично помішувати дерев'яною ложкою. У процесі варіння варення завжди з'являється багато піни, її необхідно обов'язково знімати.

3. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Перемішати.

4. Готове варення розлити у стерилізовані банки та закатати кришками.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...