Що додати у воду, щоб пельмені не розвалювалися - хитрість, про яку складно здогадатися

Як варити пельмені заморожені багато хто знає, достатньо просто взяти і покласти їх в гарячу воду в каструлі. Але часом наша страва виходить не зовсім такою, якою ми її планували приготувати. Тісто може вийти занадто жорстким, а пельмені злипнутися. Щоб уникнути таких казусів, треба прислухатися до простих порад, які навчать готувати цілі і смачні пельмені, передають Патріоти України.

Як варити пельмені

Для того щоб зварити пельмені, потрібно взяти широку і невисоку каструлю. Пельменям не повинно бути тісно під час приготування. Каструля повинна бути заповнена водою на три чверті або дві третини. Пельмені витіснять частину води нагору.

Солити воду найкраще відразу після того, як вона закипіла. Але слід це зробити до моменту, коли в неї будуть опускатися вироби з тіста.

Коли пельмені вже варяться, проведіть шумівкою дном каструлі, щоб вони до неї не приліпилися. Ті, які вже приклеїлися, вдасться відліпити від дна.

Перед тим як подавати пельмені на стіл, їх треба перекласти до іншої каструлі і почекати, поки стече вода. І тільки потім можна їх викладати на тарілки. На ваш розсуд можна поставити другу каструлю на маленький вогонь, щоб вода випарувалася з пельменів. Тісто підсохне і буде краще вбирати соус, сметану або масло.

Скільки варити пельмені

Зазвичай пельмені варяться близько 8-12 хвилин – все залежить від розміру і тіста. Щоб пельмені не злипалися після варіння, після того як вони спливуть, вогонь потрібно буде зменшити і почекати ще декілька хвилин. Інакше пельмені почнуть розварюватися і зовсім розпадуться.

Що налити в каструлю під час варіння пельменів

У пельменях як продукті міститься дуже багато тіста, тому вони легко злипаються. Якщо ви сумніваєтеся, чи потрібно додавати масло при варінні пельменів, то приймайте рішення на користь інтуїції. Дві столові ложки рослинної олії допоможуть запобігти злипанню пельменів.

Як правильно варити пельмені - в холодній або в гарячій воді

Категорично не можна кидати пельмені в холодну воду. Вони швидко перетворяться на один великий ком. Страву неможливо буде ані подати на стіл, ані вживати в їжу.

Чому пельмені не кидають в киплячу воду

Часто кажуть, що заморожені пельмені в окропі можуть лопатися і злипатися через свою сухість і пластичність. Тому радять відправляти пельмені в гарячу воду, але не окріп.

Якщо ви вже закинули пельмені в окріп, то в каструлю рекомендують додати склянку холодної води. Температура води вирівняється, а пельмені збережуть форму, і не будуть розповзатися по всій каструлі.

Однак коли ви додасте холодну воду в каструлю, варити пельмені доведеться довше. Але смак у них буде набагато краще.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...