Що додати у випічку, щоб вона не черствіла - один інгредієнт зробить її пишною надовго

Найулюбленіша ароматна випічка здатна не тільки порадувати нас своїм смаком, а й подарувати дому особливу атмосферу затишку. У перші години після приготування випічка м’яка та повітряна. Але згодом пиріжки, булочки чи домашній хліб починають черствіти, страва висихає і швидко втрачає свою свіжість, передають Патріоти України.

Цей процес можна відстрочити. Для цього достатньо додати до тіста один секретний інгредієнт. Який саме – розповімо з Рixelinform.

Що додати у випічку, щоб вона не черствіла

Таким рятівним продуктом від швидкого висихання є манна крупа. Додайте одну столову ложку манки на 500 мл рідкого компонента тіста, і в результаті готова страва дуже довго зберігатиме м’якість. Відмінна консистенція випічки залишиться кілька днів.

Куди не можна додавати манну крупу

Такий лайфхак з манною крупою підходить далеко не до всіх видів борошняних виробів. Інгредієнт можна додати в тісто для млинців, а також основу для пиріжків або хліба. А от якщо з тіста планується приготування печива, тістечок, слойок, пельменів чи вареників, то манку не можна використовувати.

А ви це знали? Чому келих вина чи склянка коли можуть коштувати вам густого волосся

понеділок, 8 вересень 2025, 10:30

Алкоголь та солодкі напої можуть спричиняти випадіння волосся - попереджають вчені, передають Патріоти України. Нове дослідження, що охопило майже 20 робіт і понад 61 тисячу людей з різних країн, показало: регулярне вживання алкоголю та солодких напоїв...

Яку жінку ви вважаєте найстильнішою? Ваша відповідь розкриє характер

понеділок, 8 вересень 2025, 10:15

Ваш стиль - це не просто одяг. Це мова, якою ви розповідаєте світу про себе. Психологи переконані: вибір кольорів і фасонів може багато сказати про ваш характер. Хочете дізнатися, які риси приховує ваша натура? Пройдіть простий тест: оберіть образ, яки...