Що додати у випічку, щоб вона не черствіла - один інгредієнт зробить її пишною надовго

Найулюбленіша ароматна випічка здатна не тільки порадувати нас своїм смаком, а й подарувати дому особливу атмосферу затишку. У перші години після приготування випічка м’яка та повітряна. Але згодом пиріжки, булочки чи домашній хліб починають черствіти, страва висихає і швидко втрачає свою свіжість, передають Патріоти України.

Цей процес можна відстрочити. Для цього достатньо додати до тіста один секретний інгредієнт. Який саме – розповімо з Рixelinform.

Що додати у випічку, щоб вона не черствіла

Таким рятівним продуктом від швидкого висихання є манна крупа. Додайте одну столову ложку манки на 500 мл рідкого компонента тіста, і в результаті готова страва дуже довго зберігатиме м’якість. Відмінна консистенція випічки залишиться кілька днів.

Куди не можна додавати манну крупу

Такий лайфхак з манною крупою підходить далеко не до всіх видів борошняних виробів. Інгредієнт можна додати в тісто для млинців, а також основу для пиріжків або хліба. А от якщо з тіста планується приготування печива, тістечок, слойок, пельменів чи вареників, то манку не можна використовувати.

Найгірші програми прання: Як ви псуєте свій одяг і переплачуєте за це

понеділок, 24 листопад 2025, 18:14

Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...