Що додати в домашній кетчуп, щоб він мав насичений колір - дуже простий інгредієнт

Поки є домашні помідори - з них варто готувати кетчуп, щоб потім не купувати соус в магазинах. Але якщо у вас є сумніви щодо консистенції та кольору - скористайтесь наступною технологією. Окрім традиційних помідорів варто додати ще один простий овоч, передають Патріоти України.

Ідея приготування насиченого домашнього кетчупу опублікована на сторінці фудблогерів Тетяни та Віталія з ніком vse_vyroste в Instagram. Для кольору та легкого солодкуватого смаку потрібно додати буряк

Нарізаємо наступні овочі невеликими шматочками:

  • помідори – 2 кг
  • яблука – 4 шт (великі, бажано кислих сортів)
  • цибуля – 500 г
  • червоний буряк – 500 г

Коли овочі пустили сік додаємо:сіль – 25 г

  • цукор – 120 г
  • спеції: лаврове листя – 2-3 шт, італійські спеції – 1 ст.л. або хмелі-сунелі, сухий часник – 1 ч.л., духмʼяний перець,

2. Збиваємо занурювальним блендером, перетираємо через сито.

3. В перетерту масу додаємо 120 мл оцту (9%).

4. Доводимо до кипіння.

5. Під закритою кришкою тушкуємо 10 хвилин.

6. Розливаємо по стерилізованим банкам.

7. Закриваємо кришками.

8. Закутуємо в ковдру до повного охолодження.

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...