Що додати в гороховий суп, щоб горох швидко розварився - ділимось лайфхаком

Гороховий суп дуже ситний та наваристий, тому його часто варять на обід або вечерю для всієї родини. Але під час приготування такої страви виникає одна проблема горох дуже довго вариться і навіть після тривалого кипіння виходить твердим. Але цю проблему дуже легко вирішити одним простим інгредієнтом, передають Патріоти України.

Ідея приготування смачного супу з розвареним горохом опублікована на сторінці фудблогерки Іванни з ніком ivanka.family в Instagram. Лайфхак полягає в тому, що в суп, під час приготування, потрібно додати крохмаль – горох звариться дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 600 г свинячих ребер
  • 1 склянка гороху
  • 2 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 літри води
  • 1/2 ч.л. соди
  • спеції
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Обсмажити ребра.

2. Відправити у каструлю та залити водою

3. Довести до кипіння.

4. Зняти пінку та додати промитий горох.

5. Коли закипить – додати соду (саме завдяки їй горох швидко розвариться).

6. Знімаємо пінку і додаємо овочі та спеції.

7. Перемішуємо та варимо на повільному вогні до розварювання гороху.

8. Посипаємо зеленню та подаємо до столу.

Їсти з шкіркою чи чистити? Правда про фрукти та овочі, якої не розкажуть продавці

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:12

Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...

Народні прикмети на 10 жовтня. Що цього дня здавна робили українці, аби позбутись хвороб і бід

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:10

10 жовтня за новим церковним календарем (23 жовтня за старим) - день пам'яті мучеників Євлампія та Євлампії. За старим календарним стилем - день пам'яті мученика Каллістрата і дружини його, а також преподобного Саватія. . Євлампій і Євлампія були брат...