Що додати в картоплю на деруни, щоб вона не потемніла: ТОП-3 інгредієнти

Ароматні та соковиті гарячі деруни зі сметаною стануть окрасою будь-якого столу. Приготувати такі дуже просто, особливо, якщо знати, чому в них не варто додавати яйце. Однак це не єдиний нюанс приготування цієї смачної та поживної страви, передають Патріоти України.

Досить поширена проблема, з якою стикаються господині — потемніння картоплі. Через це деруни можуть виходити не дуже апетитними на вигляд — замість хрусткої золотистої скоринки ви ризикуєте побачити на сковороді темні пляцки. Що додати до картоплі під час приготування, щоб уникнути цієї проблеми, розповідає prostoway. Ці три прості інгредієнти знайдуться на будь-якій кухні і врятують ситуацію.

Цибуля

Натерта цибулина — справжній маст-хев. Тільки вона має бути дуже дрібно нарубана чи навіть перетерта — у такому разі деруни вийдуть смачними, хрусткими і золотистими, а картопля не буде темніти.

Кисломолочні продукти

Достатньо всього однієї столової ложки сметани чи навіть теплого молока. По-перше, це значно покращить смак страви, по-друге, захистить картоплю від почорніння.

Лимонний сік

Звучить дивно, але не переймайтеся: смаку ваших дерунів він точно не зіпсує. Тим більше, що його потрібна всього столова ложка. Якщо вдома не виявилось лимонного соку, можна розвести у воді лимонну кислоту — вийде те саме.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...