Незважаючи на користь гороху, кулінари не дуже часто беруться за варіння цього продукту: аж надто довго доводиться чекати, передають Патріоти України.
Термічна обробка бобових – процес тривалий. Крім того, чимало часу забирає і попереднє замочування горошин. Проте досвідчені господині знають кілька хитрощів, що дозволяють помітно прискорити процес приготування гороху. Бобові дійдуть готовності набагато швидше, якщо вчасно відправити до каструлі один додатковий інгредієнт.
Якщо метою кулінара є прискорення пом’якшення гороху, під час варіння продукту потрібно скористатися цікавим лайфхаком.
Йдеться про постійне створення перепаду температур у каструлі, у якій вариться бобове.
Для цього достатньо налити в киплячу воду трохи холодної рідини. Здійснити цю процедуру необхідно чотири-п’ять разів.
Якщо господиня помітила, що приготування гороху почалося давно, а продукт досі не розварився, то в каструлю з водою, що вирує, потрібно додати одну столову ложку води низької температури.
Через п’ять хвилин процедуру треба повторити. І так ще двічі-тричі. Підсумком має стати пом’якшення гороху.
Є важливе застереження: не варто додавати в каструлю сиру водопровідну воду. Рідину бажано завчасно закип’ятити, а потім охолодити її.
Наступного разу, коли ви виходитиме з дому, уважніше подивіться на своє взуття – воно може розповісти про вашу особистість більше, ніж ви думаєте, передають Патріоти України. За словами провідного поведінкового психолога Джо Хеммінгса, взуття на може б...
Магній — один із тих мінералів, який відіграє величезну роль у підтримці нормальної роботи нашого тіла. Від підвищення виробництва енергії до підтримки міцних м’язів і кісток, це важливо для загального здоров’я. Але проблема полягає в тому, що багатьом...