Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодощі напою можна за допомогою стевії та інших підсолоджувачів, проте експерти радять звернути увагу на цей протизапальний компонент, передають Патріоти України.
Кава входить до складу безлічі неймовірно смачних напоїв, але правильніше за все пити її в чистому вигляді — і поза їдою, щоб не порушити процес засвоєння корисних мікроелементів з продуктів. І все ж таки на практиці більшість з нас порушує ці правила — як мінімум тому, що солодкість пом’якшує кавовий смак.
Звичайно, сьогодні в магазинах можна знайти таку кількість підсолоджувачів, що без рафінованого цукру вже справді можна обійтися. Однак далеко не всі штучні підсолоджувачі безпечні для організму. А натуральні цукрозамінники або мають специфічний смак або неприємно впливають на роботу кишечника.
Експерти радять підсолоджувати каву за допомогою екстракту фрукта монаха (архату) – рослини з роду гарбузових, що має приємний карамельний смак.
Цей екзотичний інгредієнт вже можна знайти на маркетплейсах, хоча часто для доступнішої вартості його міксують з динним цукром еритритом або стевією.
«Фрукт ченця гарний своєю натуральним солодким смаком та майже нульовою калорійністю. На відміну від цукру та вершків він не викликає запальних процесів в організмі», — пояснює дієтолог Ліза Річардс. З нею погоджується нутриціолог Омайра Феррейра, яка рекомендує вживати екстракт фрукта монаха з метою загального зміцнення здоров’я.
«Архат містить багато природних антиоксидантів, у тому числі могрозиди — похідну сполуку, яка має протизапальні та протиракові ефекти і допомагає захистити організм від наслідків окислювального стресу», — пояснює фахівець.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...