Що додати в курячі котлети для кращого смаку - виходять дуже ситними та соковитими

Що додати в курячі котлети для кращого смаку: виходять дуже ситними та соковитими

Куряче м'ясо досить дієтичне та сухе. Тому якщо ви готуєте з нього котлети - варто додати трохи соковитості та насиченості. Для цього чудово підійдуть гриби, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих котлет з грибами опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної (_tanyushina_) в Instagram. Підійдуть будь-які гриби.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе
  • 300-400 г будь-яких грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1-2 зубчика часнику
  • 2 шматочки білого хлібу, замочити в молоці
  • сіль, перець
  • вершкове масло, олія
  • 1 яйце
  • панірувальні сухарі або борошно

Спосіб приготування:

1. Гриби і цибулю нарізати довільно.

2. Сковорідку розігріти, викласти гриби і смажити до румʼяної скоринки.

3. Додати цибулю, шматочок масла, сіль, перець і смажити до мʼякості цибулі.

4. Через мʼясорубку перекрутити філе, обсмажені гриби з цибулею, часник і замочений хліб.

5. Додати сіль, перець, яйце і добре вимішати.

6. Сформувати котлети.

7. Обваляти їх в борошні або сухарях.

8. Сковорідку розігріти, викласти котлети.

9. Обсмажити з одного боку до румʼяної скоринки.

10. Перевернути, зменшити вогонь і накрити кришкою. Смажити до готовності.

Варто знати всім! Чому не можна приймати душ, коли працює пралка

четвер, 18 грудень 2025, 12:45

Через війну та постійні відключення світла більшість українок намагаються економно використовувати час та інші ресурси, і «вбивати одним пострілом» кількох зайців - тобто, виконувати одночасно кілька справ. До прикладу, приймати душ під час роботи прал...

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...