Що додати в тісто для дерунів, щоб воно не темніло

Ароматні та золотаві деруни з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох дорослих та дітей. Страва стає ще краще, якщо додати до неї трохи зелені та сметани, а деякі готують оладки з картоплі з додаванням м’яса і так, щоб виходив більш ситний перекус, передають Патріоти України.

Але при цьому не кожен кулінар-початківець може приготувати тісто таким чином, щоб при в процесі воно не темніло.

Що робити, щоб деруни не темніли

Натуральний колір картоплі можна зберегти за допомогою деяких хитрощів. Господині рекомендують натерти для дерунів цибулю. Овочі треба викладати шарами.

Якщо хочеться обійтися без цибулі, можна розвести у воді трохи лимонного соку або лимонної кислоти, а потім додати в масу. На один кілограм тіста буде достатньо столової ложки цього продукту.

Також тісто точно не потемніє, якщо додати молочний продукт. Усього одна столова ложка вершків, сметани або йогурту зробить деруни більш апетитними.

Деякі господині замість борошна додають картопляний крохмаль до тіста, щоб зберегти апетитний колір.

Це може здивувати! Вчені зруйнували головний міф про здоровий сон

середа, 26 листопад 2025, 18:43

Скільки годин сну насправді потрібно дорослій людині – питання, навколо якого вже давно точаться дискусії. Хоча популярна норма "вісім годин" сприймається як незаперечний стандарт, сучасні науковці дедалі частіше ставлять її під сумнів, передають Патрі...

Лікарі радять додати ці спеції в раціон після 60. Вони миттєво повертають апетит!

середа, 26 листопад 2025, 18:15

З віком наш організм змінюється: апетит і обмін речовин стають менш ефективними. Люди похилого віку часто відчувають втому, зниження імунітету та погіршення самопочуття. Але не обов’язково одразу звертатися до добавок - природа пропонує натуральні спец...