Що додати в тісто для дерунів, щоб воно не темніло

Ароматні та золотаві деруни з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох дорослих та дітей. Страва стає ще краще, якщо додати до неї трохи зелені та сметани, а деякі готують оладки з картоплі з додаванням м’яса і так, щоб виходив більш ситний перекус, передають Патріоти України.

Але при цьому не кожен кулінар-початківець може приготувати тісто таким чином, щоб при в процесі воно не темніло.

Що робити, щоб деруни не темніли

Натуральний колір картоплі можна зберегти за допомогою деяких хитрощів. Господині рекомендують натерти для дерунів цибулю. Овочі треба викладати шарами.

Якщо хочеться обійтися без цибулі, можна розвести у воді трохи лимонного соку або лимонної кислоти, а потім додати в масу. На один кілограм тіста буде достатньо столової ложки цього продукту.

Також тісто точно не потемніє, якщо додати молочний продукт. Усього одна столова ложка вершків, сметани або йогурту зробить деруни більш апетитними.

Деякі господині замість борошна додають картопляний крохмаль до тіста, щоб зберегти апетитний колір.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...