Що готувати з синьої капусти: ТОП-7 простих рецептів на кожен день

Взимку, коли ринки не балують нас великою кількістю сезонних овочів, на ринках і в супермаркетах тішать лише дві речі: гарбуз і синя капуста, передають Патріоти України.

І якщо про гарбуз ми вам вже розповідали (за посиланням можна почитати рецепти страв із гарбуза на сніданок, обід і вечерю), то сьогодні хочемо поговорити про синю капусту. Або, як її ще називають, червону.

Голубці з синьої капусти

  • синя капуста – 1 качан
  • фарш – 300 г
  • рис – 50 г
  • олія – 3 ст. л.
  • томатний сік – 1 л
  • сіль, перець – на смак
  1. Рис відварити до напівготовності. Змішати його з фаршем, посолити, поперчити і добре вимішати.
  2. У капусті вирізати качан і опустити у велику каструлю з киплячою водою. Варити, поки листя не будуть легко зніматися.
  3. На дно каструлі викласти трохи сирої шинкованной капусти і додати олію.
  4. Фарш загорнути в листя, згорнути конвертиками і щільно скласти в каструлю. Залити томатним соком, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 30-40.

Салат з моркви та синьої капусти

  • синя капуста – четвертинка
  • біла капуста – четвертинка
  • морква – 1 шт.
  • лимон – четвертинка
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль, перець – на смак
  1. Капусту помити, тонко нашаткувати. Моркву почистити, нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертушці.
  2. Скласти в миску, посолити, поперчити, добре перемішати.
  3. Масло змішати з лимонним соком і заправити отриманою сумішшю салат.

Тушкована синя капуста

  • синя капуста – 1 кг
  • яблуко – 1-2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • олія – 2 ст. л.
  • винний оцет – 3 ст.л.
  • мед – 3 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  1. Капусту помити, тонко нашаткувати. Цибулю почистити, дрібно порубати ножем.
  2. У глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Потім додати олію та цибулю. Смажити, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою.
  3. Додати капусту та нарізане невеликими шматочками яблуко.
  4. Приправити оцтом, сіллю і медом. Добре перемішати.
  5. Накрити кришкою і готувати, періодично помішуючи, півтори години на слабкому вогні.

Стейки з синьої капусти

  • синя капуста – 1 шт.
  • сіль, перець – на смак
  • олія – 3 ст. л.
  • часник – 2-3 зубчики
  1. Капусту помити, витерти насухо, нарізати кільцями.
  2. Часник почистити, вичавити в олію, помішати. Змастити олійно-часниковою сумішшю капусту з усіх боків, посипати сіллю і перцем.
  3. Викласти на застелену пергаментом або фольгою деко, поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати 20-25 хвилин.

Маринована синя капуста

  • капуста – 1 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • перець чорний (горошком) – 15 шт.
  • перець духмяний (горошком) – 7 шт.
  • гвоздика – 7 шт.
  • кориця – 0,5 ч.л
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • оцет – 250 мл
  • вода – 0,75 л
  • олія – 50 мл
  1. Капусту нашаткувати, утрамбувати в банку.
  2. Зварити маринад. Для цього всі інгредієнти скласти в каструлю, довести до кипіння і варити, помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Маринадом залити капусту, дати настоятися пару днів. Зберігати в холодильнику.

Салат із синьої капусти і солодкої кукурудзи

  • синя капуста – половинка
  • консервована кукурудза – 0,5 банки
  • невелика червона цибулина – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • домашній майонез – 2 ст. л.
  1. Капусту тонко нашаткувати. Скласти в миску, посипати сіллю, пом'яти руками, щоб вона дала сік.
  2. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями, додати до капусти.
  3. Додати кукурудзу, поперчити і заправити домашнім майонезом.

Рецепти домашнього майонезу можна подивитися тут.

Крем-суп з синьої капусти

  • синя капуста – половинка
  • картопля – 2-3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • бульйон – 1 л
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – на смак
  1. Овочі помити і почистити. Цибулю та картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати.
  2. Цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору.
  3. Картопля і капусту покласти в каструлю, залити бульйоном, посолити і довести до кипіння.
  4. Додати пасеровану цибулю і готувати 15-20 хвилин, поки картопля і капуста не стануть м'якими.
  5. Готовий суп пюрирувати блендером.

Багато господинь припускаються грубої помилки! Коли солити м’ясо - до або під час варіння

вівторок, 30 квітень 2024, 11:15

Смак вареного м’яса залежить багатьох чинників, передають Патріоти України. Як приклад можна навести час додавання солі. Якщо не вчасно посолити м’ясний продукт, то він вийде не смачним. На жаль, багато господинь не враховують цей момент. Деякі недосві...

ТОП-5 правил варіння яєць, які потрібно знати, щоб шкаралупа легко відчищалась

вівторок, 30 квітень 2024, 10:14

Чищення яєць не назвеш найпростішим заняттям на кухні, оскільки часом шкаралупа буквально приклеюється до білка, передають Патріоти України. Однак це залежить не від удачі: якщо правильно готувати продукт, то жодних складнощів із цим виникати і не пови...