
Взимку, коли ринки не балують нас великою кількістю сезонних овочів, на ринках і в супермаркетах тішать лише дві речі: гарбуз і синя капуста, передають Патріоти України.
І якщо про гарбуз ми вам вже розповідали (за посиланням можна почитати рецепти страв із гарбуза на сніданок, обід і вечерю), то сьогодні хочемо поговорити про синю капусту. Або, як її ще називають, червону.
Голубці з синьої капусти
- синя капуста – 1 качан
- фарш – 300 г
- рис – 50 г
- олія – 3 ст. л.
- томатний сік – 1 л
- сіль, перець – на смак
- Рис відварити до напівготовності. Змішати його з фаршем, посолити, поперчити і добре вимішати.
- У капусті вирізати качан і опустити у велику каструлю з киплячою водою. Варити, поки листя не будуть легко зніматися.
- На дно каструлі викласти трохи сирої шинкованной капусти і додати олію.
- Фарш загорнути в листя, згорнути конвертиками і щільно скласти в каструлю. Залити томатним соком, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 30-40.

Салат з моркви та синьої капусти
- синя капуста – четвертинка
- біла капуста – четвертинка
- морква – 1 шт.
- лимон – четвертинка
- олія – 3 ст. л.
- сіль, перець – на смак
- Капусту помити, тонко нашаткувати. Моркву почистити, нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертушці.
- Скласти в миску, посолити, поперчити, добре перемішати.
- Масло змішати з лимонним соком і заправити отриманою сумішшю салат.

Тушкована синя капуста
- синя капуста – 1 кг
- яблуко – 1-2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 2 ст. л.
- олія – 2 ст. л.
- винний оцет – 3 ст.л.
- мед – 3 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- Капусту помити, тонко нашаткувати. Цибулю почистити, дрібно порубати ножем.
- У глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Потім додати олію та цибулю. Смажити, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою.
- Додати капусту та нарізане невеликими шматочками яблуко.
- Приправити оцтом, сіллю і медом. Добре перемішати.
- Накрити кришкою і готувати, періодично помішуючи, півтори години на слабкому вогні.
Стейки з синьої капусти
- синя капуста – 1 шт.
- сіль, перець – на смак
- олія – 3 ст. л.
- часник – 2-3 зубчики
- Капусту помити, витерти насухо, нарізати кільцями.
- Часник почистити, вичавити в олію, помішати. Змастити олійно-часниковою сумішшю капусту з усіх боків, посипати сіллю і перцем.
- Викласти на застелену пергаментом або фольгою деко, поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати 20-25 хвилин.
Маринована синя капуста
- капуста – 1 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
- перець чорний (горошком) – 15 шт.
- перець духмяний (горошком) – 7 шт.
- гвоздика – 7 шт.
- кориця – 0,5 ч.л
- сіль – 1,5 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- оцет – 250 мл
- вода – 0,75 л
- олія – 50 мл
- Капусту нашаткувати, утрамбувати в банку.
- Зварити маринад. Для цього всі інгредієнти скласти в каструлю, довести до кипіння і варити, помішуючи, близько 5 хвилин.
- Маринадом залити капусту, дати настоятися пару днів. Зберігати в холодильнику.
Салат із синьої капусти і солодкої кукурудзи
- синя капуста – половинка
- консервована кукурудза – 0,5 банки
- невелика червона цибулина – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
- домашній майонез – 2 ст. л.
- Капусту тонко нашаткувати. Скласти в миску, посипати сіллю, пом'яти руками, щоб вона дала сік.
- Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями, додати до капусти.
- Додати кукурудзу, поперчити і заправити домашнім майонезом.
Рецепти домашнього майонезу можна подивитися тут.
Крем-суп з синьої капусти
- синя капуста – половинка
- картопля – 2-3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- бульйон – 1 л
- олія – 3 ст. л.
- сіль – на смак
- Овочі помити і почистити. Цибулю та картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати.
- Цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору.
- Картопля і капусту покласти в каструлю, залити бульйоном, посолити і довести до кипіння.
- Додати пасеровану цибулю і готувати 15-20 хвилин, поки картопля і капуста не стануть м'якими.
- Готовий суп пюрирувати блендером.
Правильно вибрана пара сережок — запорука стильного образу. Прикраси акцентують на природній вроді жінки, унікальних рисах обличчя. Розглянемо більш докладно, які моделі пасують до легкого весняного вбрання.
. Під час пробудження природи, розквіту пер...
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...