Що їсти на сніданок для зниження ризику інсульту - науковці дали відповідь

Сніданок завжди вважався найважливішим прийомом їжі протягом дня. Вчені виявили, що правильно підібрані продукти можуть знизити ризик інфаркту та інсульту, передають Патріоти України.

Як пише Independent, якщо замінити одне яйце на жменю горіхів, це знизить ризик розвитку серцево-судинних захворювань до 17%, діабету - на 18% і ранньої смерті - на 15%.

Для розуміння небезпеки варто зазначити, що лише у Великій Британії від хвороб серця щодня вмирає 460 людей і 48 000 - щороку.

Також було виявлено, що люди, які замінили 50 грамів обробленого м’яса (еквівалент ковбаси) бобовими мали на 23% менший ризик смерті від серцево-судинних захворювань або їхнього розвитку. У разі заміни такого продукту на горіхи, результат був ще кращий - 27%.

"Багато людей починають день з яйця або смаженого м’яса на сніданок, але результати цього аналізу свідчать про те, що краще замінити ці продукти рослинними. Також є докази того, що людям може бути корисно замінити м’ясо птиці рослинною їжею, хоча доказів заміни молочних продуктів мало", - зазначила доктор Сабріна Шлезінгер.

Водночас немає жодної користі у заміні риби та морепродуктів на рослинні варіанти. Це стосується й молочних продуктів.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...