Як пише eatingwell.com, експерти з харчування назвали шість продуктів, які особливо корисні для серця, передають Патріоти України.
Жирна риба. Лосось, скумбрія, сардини та консервований тунець містять жирні кислоти омега-3, що підтримують серце і зменшують запалення, знижують артеріальний тиск. Рекомендується вживати не менше двох порцій риби на тиждень.
Листова зелень. Містить антиоксиданти та калій, що підтримують роботу серця. А шпинат, капуста і мангольд можуть допомогти регулювати артеріальний тиск, а також покращувати роботу кровоносних судин.
Бобові. Вони є поживними джерелами завдяки своїй розчинній клітковині, що знижує рівень холестерину. Люди, які регулярно їдять бобові, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або ішемічної хвороби серця.
Оливкова олія. Вона багата на мононенасичені жири й антиоксиданти, які борються із запаленням і знижують рівень холестерину ЛПНЩ. Дієти, багаті оливковою олією, можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 16%, а ризик діабету 2 типу - на 22%.
Читайте також: Чому після келиха червоного вина у багатьох виникає головний біль
Соєві продукти. Тофу, едамаме або соєве молоко є фантастичним доповненням до раціону завдяки їхньому високоякісному білку та корисним для серця ізофлавонам. Люди, які їдять соєві продукти, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або діабету 2 типу.
Цілісні зерна. Наповнені клітковиною та антиоксидантами, можуть допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину ЛПНЩ, а також боротися із запаленням.
Вживання кави неодноразово пов'язували з поліпшенням здоров'я серця і продовженням життя. Але користь від вживання кави може залежати від того, коли ви її п'єте. Як пише CNN, згідно з новим дослідженням, опублікованим в European Heart Journal, люди, як...
Християни східного обряду 10 січня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа, філософа і богослова Григорія Ніського, а також його сестри, дияконіси Феозви. За старим стилем 10 січня вшановували 20 тисяч мучеників Нікомидії, які постраждали за Христа. ...