Що їсти, щоб було здорове серце? ТОП-6 продуктів, які творять дива

Як пише eatingwell.com, експерти з харчування назвали шість продуктів, які особливо корисні для серця, передають Патріоти України.

Жирна риба. Лосось, скумбрія, сардини та консервований тунець містять жирні кислоти омега-3, що підтримують серце і зменшують запалення, знижують артеріальний тиск. Рекомендується вживати не менше двох порцій риби на тиждень.

Листова зелень. Містить антиоксиданти та калій, що підтримують роботу серця. А шпинат, капуста і мангольд можуть допомогти регулювати артеріальний тиск, а також покращувати роботу кровоносних судин.

Бобові. Вони є поживними джерелами завдяки своїй розчинній клітковині, що знижує рівень холестерину. Люди, які регулярно їдять бобові, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або ішемічної хвороби серця.

Оливкова олія. Вона багата на мононенасичені жири й антиоксиданти, які борються із запаленням і знижують рівень холестерину ЛПНЩ. Дієти, багаті оливковою олією, можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 16%, а ризик діабету 2 типу - на 22%.

Читайте також: Чому після келиха червоного вина у багатьох виникає головний біль

Соєві продукти. Тофу, едамаме або соєве молоко є фантастичним доповненням до раціону завдяки їхньому високоякісному білку та корисним для серця ізофлавонам. Люди, які їдять соєві продукти, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або діабету 2 типу.

Цілісні зерна. Наповнені клітковиною та антиоксидантами, можуть допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину ЛПНЩ, а також боротися із запаленням.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...