Що можна посадити поруч з болгарським перцем - секрет величезного врожаю

Кожен досвідчений городник знає, що урожай багато в чому залежить від того, чи правильно ви підібрали сусідів по грядці для тієї чи іншої рослини, передають Патріоти України.

Навіть самі невибагливі екземпляри можуть захворіти, перестати плодоносити або навіть загинути, якщо поруч з'явиться рослина, сусідство з якою вкрай небажане

Де садити перці - як знайти ідеальне місце на ділянці

Під час висадки болгарського перцю у відкритий грунт запам'ятайте кілька простих правил:

  • жодного затінку;
  • жодних протягів;
  • потрібен захист від вітру.

Ідеальне місце для болгарського перцю - та частина городу, на якій немає ні дерев, ні високих чагарників. Бажано, щоб обрана вами під грядку частина ділянки мала захист від вітру.

Не висаджуйте розсаду в центрі городу, краще висадіть її уздовж паркану, який в разі необхідності створить ефект тихої бухти.Що можна садити поруч з перцем

Якщо ви тільки намагаєтеся зрозуміти, що можна садити поруч з болгарським перцем, виходите з того, що він чудово уживається на одній грядці з будь-якою зеленню.

Також ідеальними сусідами для цієї культури є баштанні - диня та кавун. Непогано перець уживається з квасолею, горохом, кабачками та баклажанами.

Говорячи про те, які рослини посадити поруч з перцем, досвідчені городники обов'язково називають петрушку, кріп, майоран, салат, базилік та зелену цибулю.

Чи буде перець "дружити" з помідорами

Коли садівникам задають питання про те, чи можна садити помідори та перець на одній грядці, їх відповідь досить категорична - ні. Річ у тім, що ці рослини схильні до одних і тих самих хвороб, крім того, їх атакують одні й ті самі шкідники. Саме тому таке сусідство вкрай небажане.

Початківці наївно вважають, що якщо розсада вирощувалася на підвіконні або теплиці, то при висадці на грядку сусідство вже не має значення. На жаль, це не так.

Відповідаючи на питання про те, чи можна садити помідори поруч з перцем у відкритому грунті, жоден городник не відповість вам ствердно. Проблема в тому, що під час росту, а потім формування зав'язі та плоду ці рослини будуть заважати одна одній.

Також врахуйте, що і перець, і помідори люблять одні й ті самі добрива, абсолютно однакову підгодівлю і, як результат - витягають з грунту одні й ті самі поживні мікроелементи. Це означає, що збіднення грунту, в разі такого сусідства, відбудеться в два рази швидше, ніж якби культури росли в різних кінцях городу.

Як результат - ви отримаєте мінімальний урожай і перцю, і томатів просто тому, що рослини будуть "душити" одна одну, забираючи поживні речовини у свого сусіда.

Чи можна садити кавуни поруч з перцем

Так, можна. Річ у тім, що ці культури не є конкурентами і не будуть заважати одна одній. Головний плюс такого сусідства в тому, що баштан кавуна захистить грядку від пересихання.

Болгарський перець - це рослина, яка категорично не любить сухий грунт, тому листя кавуна, що захищають грунт від прямих сонячних променів - ідеальний варіант городнього сусідства.

Чи варто висаджувати поруч перець різних кольорів

Якщо ви не знаєте, можна садити червоний та жовтий перець разом чи ні, врахуйте, що ці сорти не переопиляются. Це означає, що вони не впливають на смак та колір сусіда по грядці. Можете сміливо висаджувати перець різних кольорів і бути впевнені, що ці культури не дадуть в результаті гібрид у вигляді помаранчевих плодів.

Однак ніколи не висаджуйте поруч болгарський і гіркий перець. Ефект від такого сусідства вам точно не сподобається.

Перець та огірки на одній грядці - чому цього не можна робити

Річ у тім, що огірки - це рослина, яка плететься і не тільки створює тінь, але й здатна "задушити" перець своїм бадиллям. При такому сусідстві можете залишити всякі надії на великий урожай. Ні підгодівля, ні правильний полив вже не виправлять ситуацію. Навіть якщо огірки будуть підв'язані, а бадилля знаходитиметься в строго вертикальному положенні, воно буде давати тінь.

Тому, відповідаючи на питання про те, чи можна садити перці з огірками, відповідь однозначна - краще цього не робити. Огірки таке сусідство перенесуть досить легко та безболісно, а ось перцю це точно не сподобається і на такий грядці йому буде вкрай некомфортно.

Джерело: УНІАН

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...