Що можна приготувати без м'яса: ТОП-3 рецепти смачних страв

Іноді краще віддати перевагу овочам та кисломолочним продуктам. Одна із найкорисніших страв тушкована капуста. Вона не лише корисна, але й коштує не дорого, передають Патріоти України,

Капуста з грибами

Час приготування 20 хв.
Час приготування 20 хв.

Інгредієнти:

капуста - 1/2 середнього качана

морква - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

перець - 1 шт.

сіль, цукор - за смаком

прованські спеції - за смаком

оцт - 1 ст.л.

соняшникова олія - 2 ст. л.

томатна паста - 2 ч.л.

перець-горошок - за смаком

лавровий лист - за смаком

печериці свіжі - 500 г

Приготування:

Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою. Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави й оцет. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин. Нарізати гриби й обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати до капусти, а також томатну пасту, перемішати. Додати лавровий лист та перець. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Смажений тофу

Час приготування 20 хв.
Час приготування 20 хв.

Інгредієнти:

тофу - 1 упаковка

поживні дріжджі - 3 ст. л ⠀

універсальне борошно - 2 ст. л. ⠀

часник - 2 зубці⠀

сіль - 1/2 ч. л.

перець - 1/2 ч. л. ⠀

оливкова олія - 2 ст. л.

Приготування:

Тофу нарізати кубиками та змішати із харчовими дріжджами, борошном, часниковим порошком, сіллю і перцем. Обсмажити на розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Готову страву подавати гарячою.

Картопляна запіканка з сиром

Час приготування 40 хв.
Час приготування 40 хв.

Інгредієнти:

картопля - 5 шт.

сир твердий - 100 г

яйця курячі - 2 шт.

майонез - 5 ст. л.

сіль - за смаком

часник - за смаком

перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

Натерти сир на крупній тертці. Половину змішати із яйцем та майонезом. Додати часник та спеції. Очищену картоплю нарізати кружечками. Змішати із сирним соусом і викласти в форму для запікання. Іншу половину сиру змішати з другим яйцем. Залити соусом картоплю. Страву запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки, приблизно 35-40 хвилин. Перед подачею присипати зеленню.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...