Що можна приготувати без м'яса: ТОП-3 рецепти смачних страв

Іноді краще віддати перевагу овочам та кисломолочним продуктам. Одна із найкорисніших страв тушкована капуста. Вона не лише корисна, але й коштує не дорого, передають Патріоти України,

Капуста з грибами

Час приготування 20 хв.
Час приготування 20 хв.

Інгредієнти:

капуста - 1/2 середнього качана

морква - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

перець - 1 шт.

сіль, цукор - за смаком

прованські спеції - за смаком

оцт - 1 ст.л.

соняшникова олія - 2 ст. л.

томатна паста - 2 ч.л.

перець-горошок - за смаком

лавровий лист - за смаком

печериці свіжі - 500 г

Приготування:

Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою. Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави й оцет. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин. Нарізати гриби й обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати до капусти, а також томатну пасту, перемішати. Додати лавровий лист та перець. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Смажений тофу

Час приготування 20 хв.
Час приготування 20 хв.

Інгредієнти:

тофу - 1 упаковка

поживні дріжджі - 3 ст. л ⠀

універсальне борошно - 2 ст. л. ⠀

часник - 2 зубці⠀

сіль - 1/2 ч. л.

перець - 1/2 ч. л. ⠀

оливкова олія - 2 ст. л.

Приготування:

Тофу нарізати кубиками та змішати із харчовими дріжджами, борошном, часниковим порошком, сіллю і перцем. Обсмажити на розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Готову страву подавати гарячою.

Картопляна запіканка з сиром

Час приготування 40 хв.
Час приготування 40 хв.

Інгредієнти:

картопля - 5 шт.

сир твердий - 100 г

яйця курячі - 2 шт.

майонез - 5 ст. л.

сіль - за смаком

часник - за смаком

перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

Натерти сир на крупній тертці. Половину змішати із яйцем та майонезом. Додати часник та спеції. Очищену картоплю нарізати кружечками. Змішати із сирним соусом і викласти в форму для запікання. Іншу половину сиру змішати з другим яйцем. Залити соусом картоплю. Страву запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки, приблизно 35-40 хвилин. Перед подачею присипати зеленню.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...