Іноді краще віддати перевагу овочам та кисломолочним продуктам. Одна із найкорисніших страв тушкована капуста. Вона не лише корисна, але й коштує не дорого, передають Патріоти України,
Капуста з грибами
Інгредієнти:
капуста - 1/2 середнього качана
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
перець - 1 шт.
сіль, цукор - за смаком
прованські спеції - за смаком
оцт - 1 ст.л.
соняшникова олія - 2 ст. л.
томатна паста - 2 ч.л.
перець-горошок - за смаком
лавровий лист - за смаком
печериці свіжі - 500 г
Приготування:
Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою. Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави й оцет. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин. Нарізати гриби й обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати до капусти, а також томатну пасту, перемішати. Додати лавровий лист та перець. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.
Смажений тофу
Інгредієнти:
тофу - 1 упаковка
поживні дріжджі - 3 ст. л ⠀
універсальне борошно - 2 ст. л. ⠀
часник - 2 зубці⠀
сіль - 1/2 ч. л.
перець - 1/2 ч. л. ⠀
оливкова олія - 2 ст. л.
Приготування:
Тофу нарізати кубиками та змішати із харчовими дріжджами, борошном, часниковим порошком, сіллю і перцем. Обсмажити на розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Готову страву подавати гарячою.
Картопляна запіканка з сиром
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.
сир твердий - 100 г
яйця курячі - 2 шт.
майонез - 5 ст. л.
сіль - за смаком
часник - за смаком
перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
Натерти сир на крупній тертці. Половину змішати із яйцем та майонезом. Додати часник та спеції. Очищену картоплю нарізати кружечками. Змішати із сирним соусом і викласти в форму для запікання. Іншу половину сиру змішати з другим яйцем. Залити соусом картоплю. Страву запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки, приблизно 35-40 хвилин. Перед подачею присипати зеленню.
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...