Що насипати на тканину, щоб прибрати пляму від вина - найпростіший лайфхак

У період свят ми стикаємося з різними плямами на скатертинах, одязі чи столових серветках. Часто гості проливають алкоголь, який не так просто відтерти. Однак навіть насичене червоне вино миттєво видаляється з тканини, якщо знати один спритний лайфхак, передають Патріоти України.

Простий, але ефективний спосіб позбавлення плям вина на скатертині та інших поверхнях розповідає видання Irish Examiner. При цьому вам не доведеться витрачатися на дорогі мімічні засоби, а насамперед врятують ситуацію доступні предмети побуту.

Так, червоне вино часто стає причиною плям на тканині, особливо під час зимових свят. Хитрість, яка не дасть плямі глибоко всотатися у волокна тканини, полягає в тому, щоб діяти негайно.

По-перше, не тріть пляму, бо це призведе до її подальшого проникнення в тканину, і не сушіть феном. Тепло може допомогти тільки закріпиться плямі на матеріалі. Тому слід обробити забруднення, перш ніж сушити.

Що потрібно робити, щоб усунути пляму від вина: візьміть будь-яку суху порошкоподібну речовину і рясно нанесіть на пляму. Це може бути кухонна сіль, харчова сода, сухий мильний порошок, тальк або навіть наповнювач для котячого туалету. Будь-який з цих продуктів поглине більшу частину рідини і запобігає її подальшому вбиранню. Залишіть засіб на плямі на кілька хвилин. Це саме собою може видалити пляму, але якщо ні, змочіть тканину кип’яченою водою.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...