Що не можна готувати на пательні з антипригарним покриттям: ТОП-4 табу, про які ви могли не знати

Що не можна готувати на пательні з антипригарним покриттям: чотири табу

Антипригарна сковорода - дійсно безцінна річ на кухні. Вона проста у використання, функціональна та довговічна завдяки здатності запобігати прилипанню їжі до поверхні, передають Патріоти України.

Але антипригарне покриття не таке універсальне, як може здатися на перший погляд. Що не можна готувати на цій поверхні, розповіли експерти видання Sante Plus.

Які страви не можна готувати на пательні з антипригарним покриттям

Пательні з антипригарним покриттям ніколи не можна використовувати при високих температурах. Їх також не слід залишати порожніми для попереднього розігріву.

Цитрусові та помідори

Кислоти можуть пошкодити антипригарне покриття, тож краще не готувати на такій сковороді кислі продукти. Наприклад,не варто жарити помідори чи додавати лимонний сік на страву.

Стейк

Найпоширеніша помилка – готувати на антипригарній поверхні м’ясо. Для правильної прожарки стейка потрібна висока температура. Такі пательні не можна використовувати на сильному вогні.

Соуси

Соуси також краще не готувати на антипригарних поверхнях, адже вони можуть карамелізуватися та прилипати.

Запіканки

Будьте обережні та завжди перевіряйте інструкції виробника щодо можливості використання антипригарного посуду в духовці. Як правило, це вказано на звороті виробу.

Особливості використання антипригарних поверхонь

Антипригарні поверхні можна використовувати тільки для приготування легких страв, наприклад, млинців або омлету.

Будьте обережні з використанням металевих ложок чи лопаток – вони можуть подряпати сковороду. І, звісно ж, не можна мити антипригарну сковороду в посудомийній машині: дуже гаряча вода та сильні миючі засоби можуть з часом пошкодити її. Найкраще використовувати м’яку губку, змочену в суміші з теплої води та мильного засобу.

Взагалі пательні з антипригарним покриттям бажано міняти через кожні п’ять років. Однак якщо на поверхні з’явилися тріщини або подряпини, слід негайно викинути такий посуд.

Коли антипригарна сковорода втрачає своє покриття, метал під нею піддається окисленню та може легко іржавіти. Крім того, з часом з’являються світлі або темні плями. Сама по собі зміна кольору не є небезпечною. Але різке потемніння говорить про те, що покриття поступово відшаровується.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...