Що не можна садити біля буряків: Названо рослини, що зіпсують урожай

Корисний і смачний буряк використовують для приготування багатьох страв. Вміст вітамінів груп B, С та A, фолієва кислота, калій, залізо, цинк, фосфор, органічні кислоти, амінокислоти і клітковина роблять буряк незамінним для збалансованого харчування. Цей овоч корисний для шлунково-кишкового тракту, очищення крові та печінки, передають Патріоти України.

Загалом буряки невибагливі і виростити їх на грядці буде зовсім не складно. Однак неправильне сусідство може стати причиною бідного урожаю. Буряк виросте кволим та дрібним і не буде мати виражених смакових якостей. Що не можна садити біля буряків – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Буряк краще ростиме на пухкому родючому ґрунті. Ідеально підійдуть середньосуглинисті, супіщані та легкі ґрунти, у складі яких є багато органічних речовин. Цей овоч має одну особливість – він погано ростиме у кислому середовищі, тож рівень pH ґрунту має бути близьким до нейтрального.

Обираючи місце для посадки буряків, потрібно переконатися, щоб поряд не було культур, які можуть їх затіняти, перекриваючи сонячне світло. Крім того, коренева система рослин повинна розташовуватися на різних рівнях.

Можна вирощувати буряк поруч із кропом, редискою, цибулею та часником. Буряк часто садять по периметру вздовж грядок з морквою – це дозволить зручніше проріджувати паростки.

Добрими сусідами для буряків будуть:

  • картопля
  • квасоля
  • помідори
  • редиска
  • капуста.

А чорнобривці можуть навіть захищати буряк від шкідників.

Часто буряк садять поряд з картоплею, розташовуючи його по краях міжрядь. Важливо пам’ятати, що огірки можуть створити затінок та перешкодити росту буряка. В цілому таке сусідство піде не користь, якщо відмежувати дві культури вертикальною шпалерою.

Є основні принципи чергування городніх культур, які слід враховувати, упорядковуючи грядку.

  1. Рослини не повинні мати схильність до однакових захворювань та шкідників.
  2. Після культур, що йдуть вглиб ґрунту і мають розвинене коріння, слід саджати рослини з поверхневою кореневою системою.
  3. Рослини, які потребують багато добрив, підживлення та миттєво реагують зміни у складі ґрунту, садять перед менш вимогливими культурами.

Наскільки добре Ви знаєте ПДР? Автошкола запропонувала завдання, правильне рішення знайшла лише третина водіїв

субота, 27 квітень 2024, 5:40

Задача на тему початок руху та зміна його напрямку. За якою траєкторією дозволяється розвернутися водієві зеленого автомобіля в зображеній на малюнку ситуації? . Завдання запропонував канал "Школа авто". Перед зеленим автомобілем два перехрещення прої...

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...