Що не можна залишати в авто взимку - може дійти навіть до вибуху!

Взимку слід бути дуже уважними щодо речей, які ви ненавмисно забуваєте у машині. Батареї та аерозолі можуть навіть вибухнути при занадто низьких температурах, передають Патріоти України.

Ліки можуть стати неефективними, якщо їх зберігати у неправильних умовах. Видання Express розповіло, які речі ніколи не можна залишати в автомобілях на ніч взимку.

Ліки

Іноді люди лишають щоденні ліки в машині, як нагадування про необхідність їх прийняти зранку, їдучи на роботу. Але зберігання медикаментів при низьких температурах може знизити їх ефективність і навіть зробити їх небезпечним для прийому.

В меншій мірі це стосується таблеток і капсул. Однак активні хімічні речовини в рідинах та ліках для ін’єкцій можуть швидко розкладатися за несприятливих умов. Слід завжди зберігати ліки при правильній температурі, щоб зберегти їх ефективність.

Газовані напої

Заморожений газований напій розширюється під час замерзання та створює тиск на розчинений вуглекислий газ усередині. Це може спричинити вибух або шипіння банки при відкритті.

Окуляри і вироби зі скла

Окуляри можуть деформуватися та розбитися, якщо на довгий час лишити їх у авто взимку. Оправи стануть більш вразливими до руйнування. Низькі температури можуть пошкодити лінзи, спричинивши їх розширення та звуження, що призведе до спотворення зору. Тому окуляри слід зберігати у футлярі та не залишати їх надовго на морозі.

Музичні інструменти

Музичні інструменти також вразливі до холоду. Їх можна пошкодити, забувши на ніч у машині. Дерев’яні інструменти, наприклад, скрипки, гітари та віолончелі, зазнають впливу низьких температур, що призводить до пошкодження або руйнування клейових з’єднань. Інструменти стануть непридатними для гри.

Батареї

Запасні батареї можуть лопнути та потекти на морозі. Вони розрядяться через мінусову температуру. Мороз вплине на електрохімічні реакції всередині батареї.Особливу небезпеку несуть лужні батареї, які можуть навіть вибухнути та потекти.

Техніка

Внутрішні літій-іонні батареї псуються під впливом холодної погоди, тому мобільні телефони та ноутбуки не можна лишати надовго у машині.

Аерозолі

Аерозолі дестабілізуються при екстремально низьких температурах. Вони можуть стати небезпечними під впливом сильного холоду. Низька температура може призвести до дестабілізації банок під тиском, що призведе до тріщин або навіть вибуху балончика.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...