Що не треба одягати у літак і потяг! Названо речі, які зіпсують відпустку

Планування подорожі може бути доволі стресовим, якщо завчасно не скласти список необхідних речей та документів. Коли, здавалося б, усі приготування позаду, довгу дорогу можуть зіпсувати дискомфортні нюанси: наприклад, незручне взуття чи невдало підібраний одяг, передають Патріоти України.

Основне правило, якого варто дотримуватися обираючи одяг у дорогу, звучить дуже просто: речі повинні бути комфортними. Який одяг обрати для подорожі літаком чи потягом – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Лікарі-флебологи наголошують, що під час довгої поїздки особливо важливо дбати про здоров’я кровоносної системи. Підбираючи образ, зверніть увагу на якість тканини та зручність взуття. Пропонуємо універсальні рекомендації щодо вибору для подорожі.

Правило 1

Обирайте якісні шкарпетки та відмовтеся від синтетичних виробів зі щільною резинкою. Здавлюючи гомілку, щільні резинки будуть перешкоджати кровообігу, який і без цього ускладнене через сидяче положення. Найкращий варіант для подорожі – компресійний трикотаж: панчохи або гольфи. Рівномірно розподілений тиск дозволить крові не застоюватися в ногах та зменшить набряки.

Правило 2

Відмовтеся від ідеї взути в дорогу нові туфлі або кросівки. Подорожувати слід у добре розношеному чи широкому взутті. У літак або в потяг краще взяти змінне взуття – у тому числі й пантолети (шльопанці) або сабо.

Правило 3

Відмовтеся від джинсів на користь добре розношених спортивних штанів. Замість блузи оберіть футболку або світшот. Тісний одяг порушуватиме нормальний кровообіг, призводячи до набряків, головної болі та швидкої втоми.

Правило 4

Декоративні подушки та плюшеві іграшки для сну виглядають привабливо та комфортно. Однак лікарі кажуть, що вони є основною причиною головних болей, дискомфорту у спині, оніміння кінцівок та набряків. Такі подушки не забезпечують правильного положення хребта. Для подорожей потрібно обрати ортопедичні якісні подушки.

Як швидко відновитися після довгої дороги

  1. За першої ж нагоди прийміть контрастний душ. Різниця температур допоможе зміцнити стінки судин та активізувати кровообіг.
  2. Потягніться, пройдіться, за можливості – зробіть зарядку. Це покращить кровообіг після тривалого сидіння в одному положенні.
  3. Допоможе і самомасаж: розімніть ікри та стопи.

Зовсім неприпустимо! ТОП-5 "виховних" фраз, які ламають дитині психіку

неділя, 29 вересень 2024, 18:05

Психологи назвали неприпустимі фрази, які в жодному випадку не можна говорити дітям, передають Патріоти України. Розповідаємо, які фрази не можна говорити своїм діткам, щоб не спровокувати у них формування комплексів та фобій. Які слова краще використо...

Перевірте вашу гаджет на роботоздатність: Топ лайфхаків для ноутбука, які допоможуть використовувати закладені можливості на повну

неділя, 29 вересень 2024, 13:07

Ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми використовуємо їх для роботи, навчання, розваг та спілкування. Однак, незважаючи на їхню популярність, багато користувачів не знають, як максимально ефективно використовувати свої прист...