
Заморожування подовжує термін придатності продуктів, але не завжди. Деякі інгредієнти при низьких температурах втрачають смак, текстуру та харчову цінність, а іноді навіть стають шкідливими для здоров’я, передають Патріоти України.
Продукти з ніжною структурою, високим вмістом води або легкою розшарованістю часто розпадаються після розморожування. Кристали льоду руйнують клітини, жир і вода розділяються, а термічно оброблені страви, заморожені неправильно, можуть стати сприятливим середовищем для бактерій.
Не заморожуйте:
Сире м’ясо можна заморожувати, але не варто повторно заморожувати після розморожування, особливо якщо:
Висновок: морозилка — не чарівна паличка. Заморожуйте тільки ті продукти, які після розморожування залишаться смачними, безпечними та придатними для вживання.
Домашні свинячі відбивні можуть бути сухими та щільними, або ж соковитими й ніжними, як у бабусі. Секрет ідеальної текстури криється в одному простому трюку, пов’язаному з паніруванням, передають Патріоти України. Багато господинь зосереджуються на спе...
Християни східного обряду 13 грудня за новим стилем (26 грудня за старим) згадує пам'ять святих мучеників Євстратія, Євгена, Авксентія, Ореста, Мардарія, які постраждали за віру в Христа в III-IV століттях, а також преподобного Мардарія, затворника Ки...