Що означають позначки на яйцях - завжди перевіряйте в магазині!

А ви звертали увагу, що магазинні яйця мають спеціальні позначки? Це не випадкові букви з цифрами. Кожна має своє значення, яке треба аналізувати перед купівлею, передають Патріоти України.

Подробиці

На птахофабриках курячі яйця маркують спеціальними позначками та цифрами. Їх наносять на пакування або шкаралупу. Є 2 види яєць: столові та дієтичні. Кожен вид має певну групу, яка позначається літерою та залежить від якості й терміну зберігання.

На дієтичних яйцях ставлять літеру «Д», яка означає ультрасвіжість продукту. Термін зберігання таких яєць в холодильнику складає не більше 1 тижня, тому на них завжди ставлять дату виготовлення, а точніше, коли кури знесли і яйця забрали для фасування.

Натомість столові яйця маркують літерою «С» — це яйця, яким вже тиждень після знесення. Термін зберігання таких яєць у холодильнику більший — до 3 місяців. Другий вид маркування — категорія яйця.

Виокремлюють 5 категорій, а саме:

  1. Дрібні яйця (від 35 до 44,9 г), що позначаються літерою «М»;
  2. Яйця другої категорії (від 45 до 54,9 г), що маркуються цифрою «2»;
  3. Яйця першої категорії (від 55 до 64,9 г), що маркуються цифрою «1»;
  4. Яйця найвищої категорії (від 65 до 75,9 г), що маркуються цифрою «0»;
  5. Добірні яйця (понад 75 г), що маркуються літерою «В».

У рецептах зазвичай вказують кількість дрібних яєць (М). Відповідно, якщо у вас яйця найвищої категорії або добірні, то можна використовувати удвічі менше від зазначеної кількості.

Під час купівлі звертайте увагу на пакування. На ньому має бути товарний знак, назва та адреса виробника, номер партії й термін придатності.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...