Що посадити у травні: ТОП-6 культур, які розростуться як на дріжджах

Зазвичай саме у травні городники починають садити овочі у відкритий ґрунт. Вже досить тепло, а ночами не буває різких перепадів температури. Які культури приживуться найкраще, якщо посадити їх саме напередодні літа, розповіли досвідчені садівники, передають Патріоти України.

  • Якщо посадити моркву у травні, то вдасться зібрати максимальний урожай. Ідеальним місцем для цієї культури стане сонячна сторона. Залежно від виду рослини, потрібно систематично проріджувати грядки, залишаючи між бадиллям приблизно по 6 см. Морква не любить свіжого гною, але його можна удобрити перегноєм або золою. Від головного шкідника - морквяної мухи - овоч захистить посаджена поряд цибуля.
  • Редиску починають садити з кінця березня, але травень також чудова пора для цього. Достатньо обрати світле місце з пухким грунтом, щоб виростити соковиту хрустку редиску.
  • Кукурудза любить тепло, а також захищає від вітру сусідні рослини. Важливо посадити культуру так, щоб вона не створювала тінь тим, кому це потрібно.
  • Картоплю зазвичай садять між 10 та 20 травня. Вже досить тепло, завдяки чому буде більшим врожай. При посадці між бульбами потрібно залишати 30 см, а між рядами – 60 см.
  • Травень - чудовий час для капусти. Найкраще садити цю культуру партіями на достатній відстані один від одного, щоб качани розвивалися правильно. Щоб їй не докучали шкідники, поряд можна посадити захисників - м'яту, часник, шавлію, кріп, огіркову траву.
  • Початок травня - ідеальна пора для буряків. Ця культура не любить кислий ґрунт, але чудово росте в пухкій землі. Важливо прорідити грядки, щоб коренеплоду було місце для розвитку. Полив слід здійснювати раз на три дні

От у чому секрет! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:09

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. . Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насиче...

Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:09

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час. Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати ...