
Зазвичай саме у травні городники починають садити овочі у відкритий ґрунт. Вже досить тепло, а ночами не буває різких перепадів температури. Які культури приживуться найкраще, якщо посадити їх саме напередодні літа, розповіли досвідчені садівники, передають Патріоти України.
- Якщо посадити моркву у травні, то вдасться зібрати максимальний урожай. Ідеальним місцем для цієї культури стане сонячна сторона. Залежно від виду рослини, потрібно систематично проріджувати грядки, залишаючи між бадиллям приблизно по 6 см. Морква не любить свіжого гною, але його можна удобрити перегноєм або золою. Від головного шкідника - морквяної мухи - овоч захистить посаджена поряд цибуля.
-
Редиску починають садити з кінця березня, але травень також чудова пора для цього. Достатньо обрати світле місце з пухким грунтом, щоб виростити соковиту хрустку редиску.
-
Кукурудза любить тепло, а також захищає від вітру сусідні рослини. Важливо посадити культуру так, щоб вона не створювала тінь тим, кому це потрібно.
-
Картоплю зазвичай садять між 10 та 20 травня. Вже досить тепло, завдяки чому буде більшим врожай. При посадці між бульбами потрібно залишати 30 см, а між рядами – 60 см.
- Травень - чудовий час для капусти. Найкраще садити цю культуру партіями на достатній відстані один від одного, щоб качани розвивалися правильно. Щоб їй не докучали шкідники, поряд можна посадити захисників - м'яту, часник, шавлію, кріп, огіркову траву.
- Початок травня - ідеальна пора для буряків. Ця культура не любить кислий ґрунт, але чудово росте в пухкій землі. Важливо прорідити грядки, щоб коренеплоду було місце для розвитку. Полив слід здійснювати раз на три дні
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...