Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України.

Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно.

Подробиці

Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування. По-перше, бажано використовувати спеціальну сковорідку для млинців. По-друге, тісто потрібно наливати на розпечену поверхню так, щоб корж не вийшов занадто товстим. Крім того, не обійтися без використання інгредієнтів, які забезпечують появу дірочок на млинцях.

Що додати до тіста

Потрібно, щоб у тісті з’явилися інгредієнти, за рахунок яких відбувається реакція виділення вуглекислого газу. Подібний результат можна отримати, якщо додати в тісто для млинців певні продукти (на одну склянку борошна):

  • кефір (1 склянка) – замість молока;
  • сода (половина чайної ложки).

Під час нагрівання тіста на сковороді має з’явитись багато бульбашок. Під впливом високих температур ці дрібні порожнини почнуть лопатися. У результаті млинці будуть ставати ніздрюватими. Таким чином, ви знімете зі сковороди дуже гарні млинці, які стануть окрасою обіднього і навіть святкового столу.

Це може здивувати! Чотири фрукти, які можуть шкодити печінці

вівторок, 23 грудень 2025, 7:15

Хоча фрукти загалом корисні, надмірне споживання деяких із них або наявність проблем із печінкою може бути небезпечним, передають Патріоти України.

Народні прикмети на 23 грудня. Чому українці спрадавна уникали веселощів та гострих предметів на Федула

вівторок, 23 грудень 2025, 7:08

23 грудня (5 січня за старим стилем) - день пам'яті великомученика Феодула Критського і ще дев'яти мучеників із ним, які загинули за віру. За юліанським календарем - день пам'яті святих мучеників Мини, Єрмогена і Євграфа та святителя Іоасафа, єпископа ...