Що потрібно додати в молоко, щоб продовжити термін його придатності - дієвий лайфхак

Прості правила зберігання продуктів допомагають продовжити термін придатності. І якщо реанімувати черствий хліб допоможе один незвичайний трюк, то молоко, що зіпсувалося, годиться тільки для випічки. Тому важливо дотримуватися деяких нюансів при зберіганні цього продукту, передають Патріоти України.

Про лайфхаки, які продовжать період зберігання молока, пише видання Express. Усього кілька нехитрих рекомендацій допоможуть зберегти цей продукт свіжим до 10 днів. І навіть трохи довше, якщо ви використаєте один дешевий продукт-помічник.

Залежно від типу молока, яке ви використовуєте, після відкриття воно може зберігатись від чотирьох до десяти днів, якщо зберігати його в холодильнику. Тим не менш, ви можете трохи збільшити цей термін за допомогою цього лайфхаку. Його суть полягає в тому, щоб у молоко після відкриття додати сіль. Що потрібно робити:

  1. Додайте дрібку солі в коробку відразу після відкриття. Сіль є консервантом і перешкоджає зростанню бактерій.
  2. Обов’язково добре струсіть коробку і помістіть продукт у холодильник якнайшвидше.

Для досягнення найкращих результатів зберігайте молоко у прохолодній частині холодильника. Тож дверцята — не варіант, це найтепліша частина холодильника, оскільки знаходиться якомога далі від системи охолодження. Натомість тримайте молоко в задній частині середніх або верхніх полиць для максимального охолодження та продовження терміну зберігання.

Психологічний тест: Оберіть двері на малюнку і дізнайтесь, як ви ухвалюєте рішення

вівторок, 2 грудень 2025, 13:10

Візуальні тести, де потрібно обрати зображення або інтуїтивно відреагувати на картинку, дозволяють швидко й ненав’язливо торкнутися теми самопізнання. Хоч вони й не можуть замінити професійну психодіагностику, проте допомагають задуматися над своїми си...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...