Що потрібно знати при виборі офісу в оренду в бізнес-центрі

Бізнес-центр — один з найбільш зручних майданчиків для пошуку офісу. Тут можна обрати приміщення оптимальної площі, яке за замовчуванням буде обладнано швидкими ліфтами, системами безпеки та кондиціювання. Але існують і певні нюанси. Розглянемо декілька важливих аспектів, які не слід ігнорувати під час вибору офісного приміщення у бізнес-центрах.

Топ 4 нюансів оренди офісу в БЦ

Перш ніж укласти угоду з конкретним бізнес-центром, поставте власникові приміщення такі питання:

  • За що доведеться платити? Оренда офісу в Києві вимагає витрат не тільки на приміщення. Окремо можуть нараховуватися чеки за комунальні послуги, обслуговування приміщень загального користування, паркування для співробітників тощо. Ці статті витрат часто стають неприємною несподіванкою для підприємців.
  • Хто займається прибиранням? Найкращі бізнес-центри укладають договори з клінінговими компаніями або тримають власний штат співробітників, які підтримують чистоту на всіх поверхах. Однак іноді орендатору доводиться самостійно піклуватися про це. У такому разі на власника компанії чекають додаткові витрати грошей та часу для розв'язання організаційних питань.
  • Як організовано охорону офісу? Варто завчасно поцікавитися, як саме реалізований контроль доступу до приміщень. Це може бути система відеоспостереження, сигналізація, послуги консьєржа чи все разом. Якщо бізнес-центр використовує пропускну систему, впевніться, що вона зручна в користуванні для співробітників та клієнтів (якщо їх планується приймати). Якщо у ваших планах шукати приміщення саме в комплексі, то оренда в бізнес-центрі Gulliver gullivercenter.com/bc-rent стане найвдалішим рішенням — тут на високому рівні побудована система безпеки для орендарів та їх клієнтів, на вході до центру встановлено турнікетну систему з охороною, на всіх поверхах ведеться відеоспостереження.
  • Що дозволяється робити з приміщенням: чи можна робити ремонт, декорувати офіс, змінювати планування? Якщо так, чиїм коштом це може бути зроблено? У деяких випадках власник може запропонувати орендні канікули чи взяти частину витрат на себе. Зазвичай така схема допомоги використовується у випадках, коли приміщення об’єктивно потребує покращення перед переїздом компанії.

Додаткові поради

Аби знайти дійсно гарний варіант, варто приділити максимум уваги вибору локації конкретного бізнес-центру. Надавайте перевагу варіантам, розташованим біля ключових транспортних магістралей, бажано у діловому районі міста. В Києві вигідно обирати Печерськ і суміжні з ним райони на правому березі Дніпра.

Підписуйте договір виключно з власником чи керівною компанією. Тільки в цьому випадку ви можете з перших рук дізнатися найповнішу та актуальну інформацію щодо експлуатації приміщення. Бізнес-комплекси мають перевагу у цьому аспекті, адже тут все прозоро щодо власників орендованої площі. Наприклад, оренда офісу в БЦ «Гулівер» передбачає, що ви звертаєтесь безпосередньо до адміністрації бізнес-центру без посередників та ускладнених схем комунікації.

Уважно вивчайте договір, особливо пункт про можливу зміну вартості оренди. У ньому повинна бути детальна інформація про використання підвищувального та/або знижувального коефіцієнта. Перший регламентує зростання плати з часом через зміну ринкової ситуації, другий — зменшення вартості (використовується за умови довгострокової оренди).

Як відварити сосиски, щоб вони не лопнули - проста хитрість

понеділок, 6 травень 2024, 7:12

Сосиски - це далеко не найздоровіший продукт, але відмовитися від нього взагалі буває дуже складно. Все ж таки це смачний і ситний м’ясний виріб, який просто готується і служить відмінним доповненням до сніданку або обіду, передають Патріоти України. Н...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...