Мариновані огірки - дуже проста та смачна закуска на зиму, яку можна готувати зі спеціями, кетчупом, кропом та петрушкою. Але дуже часто банки вибухають через недотримання правил під час приготування, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як уникнути білого нальоту в банках із маринованими огірками.
Для цього є кілька способів:
Причини, через які розсіл може побіліти:
1. Порушення герметичності
Погані кришки можуть бути причиною утворення білого нальоту на огірках.
2. Нестерильні продукти та банки
Якщо ви погано помиєте огірки та банки для консервування, всередині банок почнуть розмножуватися бактерії та огірки будуть з білим відтінком.
3. Неналежні умови зберігання
Зберігати огірки потрібно в теплому прохолодному місці, а також за кімнатної температури, але не більше 3-х діб.
4. Велика кількість хімічних речовин в огірках
Якщо під час вирощування огірків плоди були обприскані великою кількістю хімічних добрив, тоді через деякий час після засолювання огірків розсіл може виявитися білого відтінку.
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...
Отримання рясного врожаю чорної смородини – заповітна мрія кожного садівника, і правильне підживлення відіграє в цьому процесі ключову роль. Вибір оптимального добрива та своєчасне його внесення забезпечать кущам смородини необхідні поживні речовини дл...