Що потрібно зробити з батареями в будинку перед увімкненням опалення - обов’язковий лайфхак

Перед початком опалювального сезону необхідно зробити кілька речей. По-перше, очистити батареї від пилу, до важкодоступних місць допоможуть дотягнутися підручні предмети. По-друге, спустити повітря з радіаторів перед увімкненням опалення, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, вентиляція радіаторів справді може мати величезне значення для енергоефективності будинку. Справа в тому, що з часом усередині батарей можуть утворитися так звані повітряні кишені — вони перешкоджають потоку води всередині них. Тому перед тим, як почати опалювати житло, здійсніть один простий лайфхак.

Як зрозуміти, що з радіаторів потрібно спустити повітря? Явна ознака: у деяких місцях батареї здаються холодними на дотик, особливо у верхівці. Якщо з труб виходить незрозумілий шум, особливо при включенні опалення, це може говорити про застій повітря.

Щоб самостійно прочистити радіатори, вам знадобиться відповідний ключ. Що потрібно робити:

  1. Спочатку вимкніть опалення та переконайтеся, що радіатори холодні.
  2. Потім захистіть килим або покриття для підлоги тканиною і поставте невелику ємність під вентиляційний отвір. Так ви зможете зібрати розлиту рідину.
  3. Далі повільно відкрийте вентиляційний отвір у верхній частині радіатора. Ви повинні почути вихід повітря.
  4. Як тільки потік повітря припиниться, закрийте вентиляційний отвір і знову увімкніть радіатор.

Звучить просто, але після цього трюку ви помітите миттєву різницю: батареї стануть виділяти більше тепла, а отже в кімнатах значно потеплішає.

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...

Творить дива! Вчені назвали найкорисніший продукт харчування

субота, 27 квітень 2024, 12:30

Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...