Що потрібно зробити з батареєю, щоб вона краще гріла - простий лайфхак збереже тепло у вашому будинку

Цього року у квартирах українців температура нижча і може доходити лише до 16 градусів. Тому багато хто зайнявся утепленням житла, заклеюючи вікна та ізолюючи двері. Але перш, ніж думати про додаткові заходи, варто приділити увагу батареям у будинку - головному джерелу тепла, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, забруднена система опалення може зрештою призвести до зайвих "нулів" у рахунках за електроенергію та збільшити витрати аж на 25%. Але є один простий лайфхак, який допоможе очистити радіатори без зайвого клопоту.

Отже, перевірте, чи немає у ваших радіаторах пилу. Чому це так важливо? Справа в тому, що якщо ребра конвектора запиляться, то між ними передаватиметься менше тепла. Відповідно, і в кімнаті буде прохолодніше, ніж могло б бути.

На щастя, цей швидкий двокроковий лайфхак з феном може допомогти вам очистити радіатор від пилу та бруду за лічені секунди. Спочатку потрібно вимкнути радіатор і підкласти під нього рушник, щоб таким чином зібрати бруд та пил. Другий крок – включити фен на максимальну потужність і направити насадку у простір між задньою частиною радіатора та стіною. Це здуває пил і бруд на рушник, який ви поклали під батарею, і запобігатиме скупченню пилу й бруду на ребрах конвектора.

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...

Це така смакота! Десерт без випікання - сирне желе із фруктовим пюре

субота, 4 травень 2024, 12:27

Цей десерт не потрібно випікати чи щось варити. Сирне желе в цьому плані має переваги перед складними аналогами. Його можна приготувати в будь-який момент. у ньому тільки корисні інгредієнти, тому ласувати можуть і діти, і дорослі. А ще в нього є різні...