Що потрібно зробити з яйцями, щоб вони легко чистилися після варіння - шеф-кухар показав чудовий трюк (відео)

Яйця - один із обов’язкових інгредієнтів повноцінного раціону, який потрібно правильно зберігати. Іноді яйця після варіння важко чистяться, що може когось дратувати. Однак є один спосіб полегшити завдання і без зайвого клопоту позбутися шкаралупи, швидше приступивши до трапези, передають Патріоти України.

Трюк з чищення яєць розкрив американський шеф-кухар Крістофер Кімбол, пише Express. Кулінар розповів, що потрібно зробити із яйцями, щоб вони легко чистилися. Весь секрет у охолодженні продукту одразу після того, як яйця зварилися.

Так, кухар відкрив цей прийом під час подорожі Парижем і клянеться, що він працюватиме з кожним приготованим вами яйцем. Він закликав не чистити яйця, зварені круто. Ідеальне варене яйце, за його словами, готується менше ніж 10 хвилин, але потім вимагає додаткового часу для охолодження.

У ролику, який набирає тисячі переглядів, кухар опускає три яйця в окріп. Через 8 хвилин і 40 секунд (так жовток залишиться рідким) Кімбол дістав яйця з окропу і переклав на 3 хвилини в ємність, наповнену льодом. Завдяки такому простому трюку з льодом ви зможете легко та швидко очистити яйця від шкаралупи.

У матеріалі зазначається, що подібним чином має спрацювати і холодна вода. Тому якщо у вас немає льоду, то після варіння обдайте яйця крижаною водою. Це полегшить процес чищення.

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...

Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

вівторок, 16 квітень 2024, 14:12

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України. Для того, щоб рис ...