Що приготувати на День Валентина: Фірмові млинці за рецептом Єлизавети II

Якщо ви думаєте, чим потішити кохану людину у День Валентина, рекомендуємо вам приготувати "королівські млинці": рецептом цієї страви наприкінці 50-х Єлизавета II особисто поділилася з Дуайтом Ейзенхауером, який на той момент був 34-м президентом Сполучених Штатів Америки, передають Патріоти України.

А сталося це так. У 1959 році Ейзенхауер разом із дружиною на запрошення британської королеви відвідали Шотландію. Прийом відбувався у маєтку Балморал, до чаю подавали млинці за рецептом Її Величності. Страва настільки вразила американського президента, що він попросив Єлизавету поділитися рецептом.

Королева Великобританії пообіцяла надіслати йому листа з рецептом. Вона дотрималася своєї обіцянки. "Любий містере Президент. Побачивши вашу фотографію у сьогоднішній газеті, я згадала, що так і не надіслала вам рецепт млинців, який обіцяла в Балморалі. Сподіваюся, ви вам сподобається", – написала Єлизавета в листі. Через півстоліття, в 2013 році, лист із рецептом від королеви був опублікований в книзі Шона Ашера Letters of Note.

Знадобиться:

  • яйця – 2 шт.
  • цукрова пудра – 4 ст. л.
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 4 склянки
  • сода – 2 ч. л.
  • розтоплене вершкове масло – 2 ст. л.
  • винний камінь – 3 ч. л.

Винний камінь – осад у вигляді кристалів, який утворюється в процесі приготування вина. У продаж надходить у вигляді білого порошку. Без запаху, має дуже кислий смак. У кулінарії його найчастіше використовують для випічки. Замінити винний камінь можна лимонною кислотою.

Як готувати:

  1. Яйця змішати з цукровою пудрою і чашкою молока. Додати борошно, добре перемішати.
  2. Влити молоко, додати соду, вершкове масло і винний камінь або лимонну кислоту. Знову добре перемішати.
  3. Викладати ложкою на розпечену і змащену олією чи маслом пательню, смажити на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.

"Рецепт розрахований на 16 порцій. Коли гостей збирається менше, я зазвичай додаю менше борошно і молока, а решту інгредієнтів використовую як звичайно. Я також пробувала використовувати замість цукрової пудри патоку або золотий сироп (готується з води, цукру і лимонного соку, – ред.). Теж було дуже смачно. Також зверніть увагу, що суміш треба довго і ретельно збивати. А до випікання вона не має стояти надто довго", – написала Єлизавета II в листі.

Багато господинь припускаються грубої помилки! Коли солити м’ясо - до або під час варіння

вівторок, 30 квітень 2024, 11:15

Смак вареного м’яса залежить багатьох чинників, передають Патріоти України. Як приклад можна навести час додавання солі. Якщо не вчасно посолити м’ясний продукт, то він вийде не смачним. На жаль, багато господинь не враховують цей момент. Деякі недосві...

ТОП-5 правил варіння яєць, які потрібно знати, щоб шкаралупа легко відчищалась

вівторок, 30 квітень 2024, 10:14

Чищення яєць не назвеш найпростішим заняттям на кухні, оскільки часом шкаралупа буквально приклеюється до білка, передають Патріоти України. Однак це залежить не від удачі: якщо правильно готувати продукт, то жодних складнощів із цим виникати і не пови...