Якщо ви думаєте, чим потішити кохану людину у День Валентина, рекомендуємо вам приготувати "королівські млинці": рецептом цієї страви наприкінці 50-х Єлизавета II особисто поділилася з Дуайтом Ейзенхауером, який на той момент був 34-м президентом Сполучених Штатів Америки, передають Патріоти України.
А сталося це так. У 1959 році Ейзенхауер разом із дружиною на запрошення британської королеви відвідали Шотландію. Прийом відбувався у маєтку Балморал, до чаю подавали млинці за рецептом Її Величності. Страва настільки вразила американського президента, що він попросив Єлизавету поділитися рецептом.
Королева Великобританії пообіцяла надіслати йому листа з рецептом. Вона дотрималася своєї обіцянки. "Любий містере Президент. Побачивши вашу фотографію у сьогоднішній газеті, я згадала, що так і не надіслала вам рецепт млинців, який обіцяла в Балморалі. Сподіваюся, ви вам сподобається", – написала Єлизавета в листі. Через півстоліття, в 2013 році, лист із рецептом від королеви був опублікований в книзі Шона Ашера Letters of Note.
Знадобиться:
Винний камінь – осад у вигляді кристалів, який утворюється в процесі приготування вина. У продаж надходить у вигляді білого порошку. Без запаху, має дуже кислий смак. У кулінарії його найчастіше використовують для випічки. Замінити винний камінь можна лимонною кислотою.
Як готувати:
"Рецепт розрахований на 16 порцій. Коли гостей збирається менше, я зазвичай додаю менше борошно і молока, а решту інгредієнтів використовую як звичайно. Я також пробувала використовувати замість цукрової пудри патоку або золотий сироп (готується з води, цукру і лимонного соку, – ред.). Теж було дуже смачно. Також зверніть увагу, що суміш треба довго і ретельно збивати. А до випікання вона не має стояти надто довго", – написала Єлизавета II в листі.
У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...
Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...