Що приготувати на десерт із полуницею: ТОП-3 оригінальні рецепти на літо

Незважаючи на те, що сезон полуниці вже добігає кінця, ще є трохи часу насолодитися цією ягодою у свіжому вигляді, закрити з неї джем, заморозити або приготувати щось. І якщо ви вже робили ароматні круасани з полуницею, поекспериментуйте з приготуванням інших десертів, передають Патріоти України.

Полуничне тірамісу

Інгредієнти: полуниця (500-600 г), печиво савоярді (16 шт.), сир маскарпоне (200-250 г), цукор (210 г), яйця (3 шт.), фісташки (50 г).

Приготування:

Полуницю промиваємо під водою, відкидаємо на друшляк або викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Очищаємо її від зелених хвостиків. Потім висипаємо очищені ягоди в чашу блендера, додаємо 150 г цукру і збиваємо до стану пюре. У нього також можна додати 1 ст. л. лікеру, коньяку або рому.

Для крему беремо курячі яйця, відокремлюємо жовтки від білків. Білки прибираємо в холодильник, а жовтки збиваємо міксером з 50 г цукру до стану пишної світлої маси. Потім з'єднуємо їх із маскарпоне. В іншій ємності збиваємо білки з цукром, що залишився, - до м'яких піків, і з'єднуємо акуратно з сиром і жовтками. Робити це потрібно за допомогою силіконової лопатки.

Беремо скляну форму і викладаємо на її дно половину печива савоярді, потім виливаємо половину полуничного пюре і крему з яєць і маскарпоне. Повторюємо те ж саме - викладаємо печиво, пюре і крем. Накриваємо десерт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години. За цей час очищуємо фісташки і готуємо кілька ягід полуниці для декору. Дістаємо полуничний тірамісу з холодильника, прикрашаємо горіхами і ягодами та подаємо до столу.

  • Полуничний шербет

Інгредієнти: полуниця (500 г), лимон (1 шт.), мед (80 г), лікер або горілка (1 ст. л.).

Приготування:

Ягоди ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо в них плодоніжки. Викладаємо на паперові рушники, щоб добре увібралася зайва волога. Потім висипаємо їх у блендер і перебиваємо в пюре. Слідом перетираємо пюре через сито, щоб у десерті не було кісточок. Маса повинна вийти однорідної консистенції.

В окрему ємність видавлюємо сік лимона, додаємо до нього мед і лікер. Перемішуємо, а потім з'єднуємо з полуничним пюре. Викладаємо суміш в чисту форму і ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин до застигання.

  • Сирний торт із полуницею

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), пісочне печиво (250 г), ванільний цукор (1 пакетик), сир 9% (600 г), цукрова пудра (125 г), желатин (10 г), вершки 35% (250 мл ), натерта лимонна цедра (1 ст. л.), полуниця (400 г).

Приготування:

Вершкове масло виставляємо з холодильника заздалегідь. Нарізаємо невеликими кубиками і залишаємо на 30 хвилин. Пісочне печиво складаємо в чистий пакет із застібкою-слайдером і подрібнюємо за допомогою качалки в дрібну крихту. Потім з'єднуємо її з підталим вершковим маслом.

Викладаємо отриману суміш на дно форми для випічки і прибираємо на 1 годину в холодильник. Сир перетираємо через сито і перебиваємо за допомогою блендера, додаємо в нього ванільний цукор, цукрову пудру і цедру лимона, все ретельно перемішуємо, можна також збити міксером або блендером.

Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води. 100 мл вершків нагріваємо до температури близько 40°C і змішуємо з желатином. Потім беремо сито і через нього виливаємо отриману суміш в сирну масу. Слідом додаємо вершки і все разом збиваємо блендером. Викладаємо сирний крем на застиглу основу і знову прибираємо в холодильник - приблизно на 6 годин.

Полуницю промиваємо, очищаємо від плодоніжок, залишаємо кілька ягід для декору, а всі інші разом із цукровою пудрою або цукром перетираємо в пюре за допомогою блендера. Також можна додати в цю суміш желатин або полуничне желе.

Витягуємо торт із форми і перекладаємо на велику тарілку для подачі. Викладаємо полуничне пюре на застиглий крем, прикрашаємо цедрою, скибочками полуниці або іншими ягодами на ваш смак. Ставимо хоча б на півгодини-годину в холодильник, а потім подаємо до чаю.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...