5 лютого святкують Всесвітній день горіхової пасти Нутелла. І якщо ви вже пробували робити шоколадний торт, на цей раз зробіть десерт із Нутеллою, передають Патріоти України.
Нутелла - це шоколадна паста, яка випускається італійською компанією Ferrero з 1964 року. Починаючи з 2007 року, щорічно 5 лютого святкується Всесвітній день Нутелли. Ідея створення цього свята народилася в Італії, і найбільш активні гуляння відбуваються там же. Святкування супроводжуються концертами, вуличними урочистостями і дегустацією страв, приготованих з використанням Нутелли.
Манна каша з Нутеллою
Інгредієнти: манна крупа (80 г), Нутелла (2 ч. л.), банан (1 шт.), вершки 33% (100 мл), лимонний сік (½ чайної ложки), фундук або інші горіхи, молоко (280 мл).
Фото: pinterest.ru
Приготування:
Беремо невеликий сотейник, виливаємо туди молоко і доводимо його до кипіння.
Потім всипаємо манну кашу і постійно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Варимо близько 5 хвилин.
Після того, як каша звариться, додаємо до неї дві чайні ложки Нутелли. Накриваємо кришкою.
Можна також зробити банановий соус: банан очистити від шкірки, порізати, додати вершки, лимонний сік, цукор і збити в блендері або міксері.
Подаємо кашу з соусом і подрібненими горіхами.
Печиво з Нутеллою
Інгредієнти: пшеничне борошно (250 г), цукор (100 г), ванільний цукор (50 г), Нутелла (250 г), яйце (1 шт.).
Приготування:
У мисці змішуємо до однорідного стану яйце з цукром і ванільним цукром.
До отриманої суміші всипаємо просіяне через сито борошно, потім додаємо Нутеллу. Все ретельно перемішуємо.
Беремо деко і застилаємо його пергаментним папером.
Скачуємо руками кульки і кладемо на нього, потім злегка натискаємо на тісто, щоб вийшли невеликі млинчики.
Розігріваємо духовку до температури 180°С.
Випікаємо печиво близько 7-10 хвилин.
Млинці з Нутеллою
Інгредієнти: яйця (2 шт.), окріп (250 мл), молоко (250 мл), пшеничне борошно (170 г), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.), топлене масло (20 г), Нутелла (30 г), ягоди або фрукти.
Приготування:
Беремо яйця і збиваємо їх з сіллю міксером або вінчиком до білої піни. Потім вливаємо гарячу воду і продовжуємо збивати - піна повинна збільшитися. Далі вливаємо холодне молоко, після - просіяне борошно, також все збиваємо. Додаємо рослинну олію.
Добре розігріваємо сковороду, випікаємо млинці на топленому маслі.
Готові млинці змащуємо Нутеллою і прикрашаємо ягодами або фруктами.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...