Весна - час експериментів. І якщо вам набридли звичні котлети в повсякденному раціоні, спробуйте урізноманітнити його стравами з курячого філе, передають Патріоти України.
Інгредієнти: куряче філе (2-3 шт.), помідор (3 шт.), твердий сир (300 г), сметана (2 ст. л.), майонез (1 ст. л.), сушений часник (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Філе курки моєму під проточною водою, зрізаємо плівки і жир.
Розрізаємо грудку на 2-3 плоских частини, солимо, перчимо. Також м'ясо можна злегка відбити спеціальним молотком.
Помідори миємо під водою, ріжемо кружальцями. Також перед нарізкою з помідорів можна зняти шкірку, обдавши їх окропом.
Твердий сир тремо на крупній терці.
Змішуємо в невеликій ємності сметану, майонез і сушений часник.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї куряче філе.
Змащуємо його сметанно-майонезним соусом, зверху викладаємо помідори і посипаємо сиром. Також замість помідора можна покласти часточки ананаса або гриби.
Ставимо в розігріту до 200°С духовку на 20-25 хвилин.
Подаємо з овочами і гарніром.
Інгредієнти: філе (600 г), сметана (120 г), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець, спеції.
Приготування:
Куряче філе миємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Обрізаємо хрящі, плівки та жир і ріжемо невеликими скибочками.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
На сковороду виливаємо рослинну олію, розігріваємо її, потім викладаємо цибулю. Щоб вона не пригоріла, присипаємо дрібкою цукру. Обсмажуємо 5 хвилин. Також можна додати гриби або інші овочі на ваш смак.
Додаємо в сковороду шматочки курячого філе, смажимо 5-7 хвилин, постійно перемішуючи на сильному вогні.
Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично перевіряючи, чи достатньо рідини. Якщо води мало, додаємо трохи.
В окремій ємності змішуємо сметану, подрібнений часник, сіль, перець та інші спеції.
Заливаємо куряче філе сметанним соусом і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Подаємо з гарніром або салатом.
Інгредієнти: філе (2-3 шт.), сир або фета (200 г), зелена цибуля (невеликий пучок), кріп (невеликий пучок), часник (2-3 зубчики), молоко (4 ст. л.), куркума (0,25 ч. л.), вершкове масло (50 г), панірувальні сухарі (50 г), сіль, перець.
Приготування:
Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно ріжемо.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес.
Змішуємо в мисці нарізану зелень і часник з сиром, додаємо куркуму, молоко, перець, сіль та інші спеції.
Куряче філе промиваємо, вирізаємо прожилки і хрящі, робимо всередині кишеню для начинки.
Солимо і перчимо філе, викладаємо в нього начинку. Скріплюємо зубочисткою.
Розтоплюємо масло і макаємо куряче філе в нього, а потім у панірувальні сухарі.
Форму для запікання змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом.
Викладаємо на неї фаршироване філе і запікаємо при температурі 200°С близько 20-25 хвилин.
Перед подачею не забуваємо вийняти зубочистки.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...