Що приготувати з курячого філе: ТОП-3 легкі рецепти для смачної вечері, які припадуть до смаку кожному

Весна - час експериментів. І якщо вам набридли звичні котлети в повсякденному раціоні, спробуйте урізноманітнити його стравами з курячого філе, передають Патріоти України.

  • Куряче філе з сиром і помідорами

Інгредієнти: куряче філе (2-3 шт.), помідор (3 шт.), твердий сир (300 г), сметана (2 ст. л.), майонез (1 ст. л.), сушений часник (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Філе курки моєму під проточною водою, зрізаємо плівки і жир.

Розрізаємо грудку на 2-3 плоских частини, солимо, перчимо. Також м'ясо можна злегка відбити спеціальним молотком.

Помідори миємо під водою, ріжемо кружальцями. Також перед нарізкою з помідорів можна зняти шкірку, обдавши їх окропом.

Твердий сир тремо на крупній терці.

Змішуємо в невеликій ємності сметану, майонез і сушений часник.

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї куряче філе.

Змащуємо його сметанно-майонезним соусом, зверху викладаємо помідори і посипаємо сиром. Також замість помідора можна покласти часточки ананаса або гриби.

Ставимо в розігріту до 200°С духовку на 20-25 хвилин.

Подаємо з овочами і гарніром.

  • Куряче філе в сметанному соусі

Інгредієнти: філе (600 г), сметана (120 г), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець, спеції.

Приготування:

Куряче філе миємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Обрізаємо хрящі, плівки та жир і ріжемо невеликими скибочками.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

На сковороду виливаємо рослинну олію, розігріваємо її, потім викладаємо цибулю. Щоб вона не пригоріла, присипаємо дрібкою цукру. Обсмажуємо 5 хвилин. Також можна додати гриби або інші овочі на ваш смак.

Додаємо в сковороду шматочки курячого філе, смажимо 5-7 хвилин, постійно перемішуючи на сильному вогні.

Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично перевіряючи, чи достатньо рідини. Якщо води мало, додаємо трохи.

В окремій ємності змішуємо сметану, подрібнений часник, сіль, перець та інші спеції.

Заливаємо куряче філе сметанним соусом і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

Подаємо з гарніром або салатом.

  • Човники з курячого філе з начинкою

Інгредієнти: філе (2-3 шт.), сир або фета (200 г), зелена цибуля (невеликий пучок), кріп (невеликий пучок), часник (2-3 зубчики), молоко (4 ст. л.), куркума (0,25 ч. л.), вершкове масло (50 г), панірувальні сухарі (50 г), сіль, перець.

Приготування:

Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно ріжемо.

Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес.

Змішуємо в мисці нарізану зелень і часник з сиром, додаємо куркуму, молоко, перець, сіль та інші спеції.

Куряче філе промиваємо, вирізаємо прожилки і хрящі, робимо всередині кишеню для начинки.

Солимо і перчимо філе, викладаємо в нього начинку. Скріплюємо зубочисткою.

Розтоплюємо масло і макаємо куряче філе в нього, а потім у панірувальні сухарі.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом.

Викладаємо на неї фаршироване філе і запікаємо при температурі 200°С близько 20-25 хвилин.

Перед подачею не забуваємо вийняти зубочистки.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...