Весна - час експериментів. І якщо вам набридли звичні котлети в повсякденному раціоні, спробуйте урізноманітнити його стравами з курячого філе, передають Патріоти України.
Інгредієнти: куряче філе (2-3 шт.), помідор (3 шт.), твердий сир (300 г), сметана (2 ст. л.), майонез (1 ст. л.), сушений часник (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Філе курки моєму під проточною водою, зрізаємо плівки і жир.
Розрізаємо грудку на 2-3 плоских частини, солимо, перчимо. Також м'ясо можна злегка відбити спеціальним молотком.
Помідори миємо під водою, ріжемо кружальцями. Також перед нарізкою з помідорів можна зняти шкірку, обдавши їх окропом.
Твердий сир тремо на крупній терці.
Змішуємо в невеликій ємності сметану, майонез і сушений часник.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї куряче філе.
Змащуємо його сметанно-майонезним соусом, зверху викладаємо помідори і посипаємо сиром. Також замість помідора можна покласти часточки ананаса або гриби.
Ставимо в розігріту до 200°С духовку на 20-25 хвилин.
Подаємо з овочами і гарніром.
Інгредієнти: філе (600 г), сметана (120 г), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець, спеції.
Приготування:
Куряче філе миємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Обрізаємо хрящі, плівки та жир і ріжемо невеликими скибочками.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
На сковороду виливаємо рослинну олію, розігріваємо її, потім викладаємо цибулю. Щоб вона не пригоріла, присипаємо дрібкою цукру. Обсмажуємо 5 хвилин. Також можна додати гриби або інші овочі на ваш смак.
Додаємо в сковороду шматочки курячого філе, смажимо 5-7 хвилин, постійно перемішуючи на сильному вогні.
Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично перевіряючи, чи достатньо рідини. Якщо води мало, додаємо трохи.
В окремій ємності змішуємо сметану, подрібнений часник, сіль, перець та інші спеції.
Заливаємо куряче філе сметанним соусом і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Подаємо з гарніром або салатом.
Інгредієнти: філе (2-3 шт.), сир або фета (200 г), зелена цибуля (невеликий пучок), кріп (невеликий пучок), часник (2-3 зубчики), молоко (4 ст. л.), куркума (0,25 ч. л.), вершкове масло (50 г), панірувальні сухарі (50 г), сіль, перець.
Приготування:
Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно ріжемо.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес.
Змішуємо в мисці нарізану зелень і часник з сиром, додаємо куркуму, молоко, перець, сіль та інші спеції.
Куряче філе промиваємо, вирізаємо прожилки і хрящі, робимо всередині кишеню для начинки.
Солимо і перчимо філе, викладаємо в нього начинку. Скріплюємо зубочисткою.
Розтоплюємо масло і макаємо куряче філе в нього, а потім у панірувальні сухарі.
Форму для запікання змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом.
Викладаємо на неї фаршироване філе і запікаємо при температурі 200°С близько 20-25 хвилин.
Перед подачею не забуваємо вийняти зубочистки.
Ранньовесняні роботи на городі набирають обертів, і особливе місце серед них займає вирощування огірків. Щоб насолоджуватися рясним урожаєм у майбутньому сезоні, садівники повинні пам’ятати про регулярне підживлення цих овочів. Щоб огірки вражали своїм...
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...